KK Partizan 2019/20

Arhiva.

Moderator: Moderator

Locked
Tajler Darden

Re: KK Partizan 2019/20

Post by Tajler Darden » Wed Oct 02, 2019. 2:16 am

Jedino što je važno jeste pobeda.

Mada, tim je pravljen za prolaz dalje, te spram ulaganja, ova pobeda nije iznenađenje. Pobediti šampiona Italije je za početak sezone odlična stvar.

Kao što se i očekuje, najbolji igrač tima je Tomas. Čovek se nalazi na obe strane terena i vrlo brzo biće legitiman EL igrač.

Moj glas za igrača meča ide Mozliju. Odličan atleta, kad se na doda želja, ali i da čovek zna svoje limite, dobijamo dobro pojačanje. Uporedio bih ga sa Zvezdinim potpisom Fajea prošlog leta.

Jaramaz bi morao da poradi na selekciji šuta i odlukama koje donosi na terenu. Nemamo domaće igrače, jednostavno, Zagorac i on će morati da vuku.

Volden i Peiners u minus fazi, ali ih treba sačekati.

Birčević i Parahovski nisu došli na meč. Prvi je poslednji pametan faul napravio ko zna kada, drugi nije spreman ni psihički, a ni fizički.

Gordić do onih bacanja top u momentima kada se lomilo.

Pejdžu prelazna ocena zbog trojki koje su nam donele razliku, a mislim da može mnogo bolje.

Janković nije vredan pomena. Sramota je da ima mesto pre Tanaskovića.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Pavlaka

Post by Pavlaka » Wed Oct 02, 2019. 2:45 am

Kao što sam i napisao na live temi, očekivao sam sve vreme pobedu i došla je na kraju. Ipak, teže nego što sam očekivao.

Venecija definitivno nije jaka kao ekipa od prošle ili ona od pre dve godine. Baš nedostaju rutineri kao MarQuez Haynes i Phil Goss, ali i atletski moćni centar Billigha... Nema ni Stonea koji im je bio sve u toj prvoj tituli... Ali i dalje je to tim koji, iako ozbiljno limitiran, ima jako velika muda i želju za peglanjem. Pobediti ih u njihovoj hali nije mala stvar, iako mislim da se ovaj isti meč igrao na kraju sezone (kad Venecija igra ubedljivo najbolje) i sa samo jednim odličnim plejmejkerom umesto onog malog da bi nas išibali samo tako...

Pozitivne stvari kod nas su pored pobede i izdanja pojedinih igrača, ali i koncept moderne košarke sa puno trčanja i brzog protoka.

Nikako mi se ne sviđa, pre svih, Peiners. Igrač cava, potpuno neprilagođen tipski ni čvrstini EC, a još manje ABA PO kad dođe... Debakl za 300k evra.

Artsiom potpuno izgubljen. Očigledno ne odgovara igri Trinkijerija, a očigledno nije ni spreman. Ne hvata ništa, enormno je spor i nije pik igrač u šta ga ovaj tera i tera... Pod DV, krvlju potpisujem, bio bi najbolji centar ili ABA ili EC, ali u stilu igre koji njemu idealno odgovara... U ovom sistemu je on promašaj od 500+ k evra. Leđa će proći, ali ako se igra ne prilagodi njemu nema od toga ništa...

Ne bih se složio da je Walden loš. On potpuno menja stil igre i za to treba vremena. Odbranu igra odlično, daje dobru čvrstinu, povremeno pogodi ili prodre, a na za njega vreme radi...

Rashawn Thomas oduševljava energijom, ali ima i u njegovom slučaju mnogo mnogo posla. Mora da radi na desnom okretu i polu horogu, mora više da se kontroliše i da podigne procente šuta za 3. Ako jedno od ta tri uradi brzo, biće najbolji igrač lige ABA... I ako se smiri u glavi, svašta se priča oko odnosa sa štabom.

Gordić daleko od dobrog. Promašio je 3 bitna šuta, 2 bacanja, često davio loptu, usporavao protok. Ali biće on dobar...

Mozli korektan. Igrač za špice, ali i dosta needukovan. Ozbiljan centar bi ga rešio dok kažeš keks, srećom takvih skoro pa i nema van NBA i Evrolige...

Za početak, snaga i energija odlični, mozak solidan, šut i pogoci sa pojačanjima na granici...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Oct 02, 2019. 3:03 am

Koristimo bar 10 igrača, što nam omogucuje intenzivnu odbranu i mogucnost rotacije, gde se konstantno traže raspoloženi igrači i uglavnom neutrališe indisponiranost pojedinaca. A takvih je i sinoc bilo poprilično

Ponovicu se konstatacijom da sam vrlo nezadovoljan izborom pojedinih pojačanja, koja ne daju nikakav doprinos, ali i to za sada uspevamo da neutrališemo. Potreban nam je što pre ozbiljan igrač sa sigurnim poenima u rukama, ne bi li se kockice složile

Nikada nas pritom nije karakterisala ubojitost na vrucim terenima, tako da ova pobeda dobija dodatno na težimi. Sve u svemu, imajuci u vidu sve okolnosti, jako sam zadovoljan otvaranjem sezone
non mollare mai

Grba

Post by Grba » Wed Oct 02, 2019. 9:34 am

Sve što Birča i Nikola Janković donose, misljenja sam da je mogao Stefan Janković da pruži. Taj deo selekcije smatram greškom.

Druga stvar su Pejners i Pejdz. Ne mogu da kažem još da je greška, očekujem da podignu nivo produktivnosti, ali definitivno u njih dvojicu imam najmanje poverenja. Zato sam i pisao da to pojačanje treba da bude neki 2/3 (+ ne treba zaboraviti ni Zagorca koji je sklon povredama), a ne još jedan bek pa makar to bio i Gaudlok.

Zadovoljan sam pobedom, ne bi valjalo da smo lakše do nje došli. Prostora za napredak ima, a ovakve utakmice po pravilu najbolje pokažu na čemu treba raditi.

Misa Baksuz

Post by Misa Baksuz » Wed Oct 02, 2019. 10:44 am

Od svih dovedenih igrača meni je Birču najteže podnijeti. Nema čovjek ništa osim tog spot up šuta a i to je upitno. Očajna selekcija prekršaja, posebno kad smo u bonusu. Slabo zagrađivanje defanzivnog skoka. Individualna obrana 1 na 1, nema ko ga nije probio u zadnjih 7 dana. Mi sa njim preuzimamo pik, i svi nam napadaju taj pik preko njega jer znaju da to preuzimamo. On čovjek ne može da obrani nikog tu sa foruma a ne nekog ozbiljnog košarkaša. Čovjek reprezentativac :sad-roulette:
to die by your side is such a heavenly way to die

fabricio

Post by fabricio » Wed Oct 02, 2019. 11:02 am

Gledam raspored aba, u novembru imamo dva gostovanja van beograda. Decembar, januar i februar smo u beogradu. Puna 3 meseca. Dok u martu ostaje jedno gostovanje pred PO, protiv Cibone, kad ce se vrv znati pozicije pred PO i bice rezultatski nebitan mec. Nakon toga ide pauza jer PO krece krajem marta.
Tih 4 meseca je kljuc sezone vrv. Necemo mrdnuti iz beograda i bice samo gostovanja u EK. Ogromna olaksica i prilika da se posvetimo sebi.
"History has the name - Conor McGregor"

Nutz

Post by Nutz » Wed Oct 02, 2019. 11:15 am

Jedino sto mi pada na pamet je da je Bircevic doveden zbog broja domacih igraca, nista drugo mi nema smisla. Ne uklapa se u Trinkijerijev sistem nikako. A iskreno, voleo bih da vidim u koju ekipu, koja juri trofeje, se on uklapa.

Ovaj tim, koliko god dobar pocetak imao, ima vec 3 velike greske, a to su Birca, Artsiom i Pejners. Dok od potonjeg ocekujem da nas ponekad izvadi na utakmicama na kojima nikog ne ide, od ove dvojice ne ocekujem nista. Ovo su, po meni, kardinalne greske, ma koliko dobro ova ekipa sada izgledala. Ali da ne mracim previse, za sad je to dobro.

Grba

Post by Grba » Wed Oct 02, 2019. 11:26 am

Ne mogu da budu kardinalne greške ako su dovedeni kao druge opcije na svojim pozicijama. Tako da kardinalan može biti samo belorus, a malo je prerano proglasiti ga kardinalnom greškom

Nutz

Post by Nutz » Wed Oct 02, 2019. 11:35 am

Kardinalne u smislu odnosa cene-doprinosa. Ipak nismo u takvoj situaciji da mozemo sebi da dozvolimo promasaj od 500k.

Slazem se da je rano, ali ne vidim Artsioma u ovom sistemu ovakvog Partizana.

CikaZika

Post by CikaZika » Wed Oct 02, 2019. 11:43 am

Parahuski totalno van ritma, a to mi je Pavlaka pricao, ipak se daleko vise razume, a upravo sam to sinoc video. Konstanto je u piku, i mnogo sporo rola, i niti ga ima u napadu, a u odbrani je tanak tek bio.

Mora da se pripremi, ali ne deluje dobro uopste, pitanje da li ce nesto doci od njega...
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Wed Oct 02, 2019. 11:49 am

Ako je profesionalac doći će u red.

Što se novca tiče... Svidelo se to nama ili ne, u ovom Partizanu novca ima.

Ako ih ne zadovolji, neka nađu izlaz iz ugovora. Našao se način za onog Petrova onomad, naći će se i za ovo.

Iz mog ugla je suludo da KKP plaća igrača pola miliona, ali su došla neka nova vremena.

Prerano je suditi na osnovu jednog meča.

Mi gostujemo od početka sezone i ove pobede na strani ulivaju neku nadu.

Opet, gledao sam juče Ritas vs Kuban. Ritas je ekipa malo manjeg kvaliteta od nas, Kuban po imenima klasa iznad.

Smelo je najavljivati borbu za finale.

VPJTS

MorningGlory

Post by MorningGlory » Wed Oct 02, 2019. 11:53 am

Mene raduje pobeda posebno iz razloga jer smo, po meni (a utisak formiram na osnovu odgledanih pripremnih utakmica i superkupa), odigrali jedan jako prosecan mec za nas trenutni kapacitet.

Da li neko zna da li se vracamo u Beograd ili idemo direktno u Laktase?

CikaZika

Post by CikaZika » Wed Oct 02, 2019. 11:55 am

Pa nije problem da se dotera, problem je da li moze da udje u ovu koncepciju. Vrlo rizicno to deluje. Bas rizicno, stil mu nikako ne ide.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Wed Oct 02, 2019. 11:58 am

To ne možemo još znati, zato što nismo videli ni delić onoga što može.

VPJTS

Misa Baksuz

Post by Misa Baksuz » Wed Oct 02, 2019. 12:14 pm

Ovi momci su zajedno tek 40 dana, u tih 40 dana imaju 11 pobjeda i 0 poraza. Ponanašaju se fantastično. Odlično rade i ja im vjerujem. Sanirat će se i te povrede, tim će se uigrati, možda dođe i taj bek koji je potreban. Nema razloga da se mrači. Cedevitu smo pobjedili u utakmici na veliki broj poena, Veneciju na mali broj poena. Ima ova ekipa puno rezervi još u sebi. Mi nismo ni na 50% svojih mogućnosti trenutno.
Sa Artom treba strpljenja. Glupo je očekivati da se preko noći dovede u red. Pa momci su na putu već 7 dana, ne treniraju.
Tu se pisalo da je bolje bilo da smo Vidmara doveli. Eno jučer čovjek još gori od Arta. 1/6 sa penala, jedan koš dao iz trokoraka a drugi nakon ofanzivnog faula. 5 poena za 17 min igre.
to die by your side is such a heavenly way to die

Locked