KK Partizan 2019/20
Moderator: Moderator
Re: KK Partizan 2019/20
Igokea nije loš tim, koliko možda na prvi pogled izgleda. Ne znam koliko ih je poremetio moždani udar Trife, i mentalno i u pripremama. Sigurno mnogo... Ali Evans ima solidan kvalitet, Vaughn je jako dobar igrač, tu je i Clifford koji je solidan...tu su i Marko Tomas, Cvetković, Lešić... Klinci. Nije ništa posebno, ali nisu ni loši
Ne verujem da će biti baš lako, ali jesmo mnogo kvalitetniji
Ne verujem da će biti baš lako, ali jesmo mnogo kvalitetniji
- Batica ubica
Jako bitna pobeda. Mene najviše brinu naša bacanja, baš mnogo smo promašili...
Treba uzeti u obzir da je Zagorac bio povređen i da smo veći deo meča igrali sa 3 niska igrača...
Što se tiče Parahovskog, ja mislim da će on vremenom da bude bolji treba ga sačekati. Ipak ovo je prvi meč u sezoni, ne treba očekivati čuda od njega. Samo mi nije jasno zašto ga Trinki ne koristi više sa niskog posta kad mu je to najjače oružje...
Krenulo je dobro, nek se ovako i nastavi.
Treba uzeti u obzir da je Zagorac bio povređen i da smo veći deo meča igrali sa 3 niska igrača...
Što se tiče Parahovskog, ja mislim da će on vremenom da bude bolji treba ga sačekati. Ipak ovo je prvi meč u sezoni, ne treba očekivati čuda od njega. Samo mi nije jasno zašto ga Trinki ne koristi više sa niskog posta kad mu je to najjače oružje...
Krenulo je dobro, nek se ovako i nastavi.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
-
Dragan Mance
Parahuski malko slabije pali motore ali kad ih zagreje biće nezaustavljiv. Kvalitet ima, ogromno iskustvo za njim, samo jedna kvalitetna tekma biće dovoljna za njegov Vaskrs.
Jedino mi pada na pamet da zbog tog problema sa leđima Parahovskog, da Trinkijeri ne forsira igru u napadu preko njega, niti jednom. Koristi ga iskljucivo da gradi tudje centre i postavlja blokove. U skoku je beskoristan trenutno
- Irriducibili
Iskreno, veci mu je doprinos nego što sam očekivao, ali i dalje ne mogu da svarim igrača koji ništa ne zna, koji mimo pika ne postoji u napadu. Pritom svi njegovi gabaritni limiti stoje, videcemo kako ce to izgledati protiv ozbiljnog centra. Na sve to u ovom trenutku nam je prvi, a ne rezervni centar
non mollare mai
-
Dragan Mance
Mozli radi sve ono što golo oko ne može videti. Pogledaj samo kakve blokove pravi. Nije sve u poenima i zidanju protivničkog centra. Da ne ističem kakav je osigurač našeg koša.
- Irriducibili
Šta se to golim okom ne da videti? Naravno da nije sve u poenima, ali je suština da čovek ne zna elementarne košarkaške stvari. A što se osigurača koša tiče, rekoh da cemo to videti protiv ozbiljnih centara
non mollare mai
Mislim da je kao osigurac vise mislio da ne mogu sad bekovi lagano da polazu preko nasih centara, tj njega.
Ja stvarno volim ovakav tip centra u odnosu na oldskul, ali za malo bogatije, ne bas ovako limitirani da su
ali prosto te stvari koje volim i koje on radi, spreman sam da mu oprostim kad na delo izadju ti njegovi nedostaci.
A naravno da protiv ozbiljnog centra ce imati ogromnih problema, ali to je do Trinkijeri i selekcije, tj do toga zasto Parahovski kao prvi centar i najskuplji igrac izgleda ovako, a ne do Mozlija, koji je bekap.
Ja stvarno volim ovakav tip centra u odnosu na oldskul, ali za malo bogatije, ne bas ovako limitirani da su
A naravno da protiv ozbiljnog centra ce imati ogromnih problema, ali to je do Trinkijeri i selekcije, tj do toga zasto Parahovski kao prvi centar i najskuplji igrac izgleda ovako, a ne do Mozlija, koji je bekap.
- Irriducibili
U načelu sam sklon da se saglasim s tobom, osim što nisam sklon da oprostim totalno neznanje igraču od 30 godina. Small ball postava gotovo da isključuje luksuz igrača manje u napadu, uobičajeno je da je cvikovani centar tehnički obučen
non mollare mai
Uvek pre biram undersized peticu,mobilnu,skocnu koja brani sve od 1 do 5 tj preuzima sve bez probelma,koja je ogranicena ofanzivno,dovoljna je pretnja na i oko obruca iz brzog rola... nego tromu,atletski ogranicenu peticu koja ne moze da brani nize od sebe a ima tehniku i igru sa niskog posta...
U vreme kada je PnR 95% napada smatram da su petice profila Mozlike suvo zlato...i PG od 2m i idemo preuzimamo sve
...pa ti stvori prednost
U vreme kada je PnR 95% napada smatram da su petice profila Mozlike suvo zlato...i PG od 2m i idemo preuzimamo sve
Tek sada se potpuno vidi genijalnost jednog coveka kada je doveo Vestermana za pleja...
bliži sam shvatanju da "pik en rol igraš sa centrom koji ništa drugo n'ume", nego da su ti niski suvo zlato...
čak sam sklon mišljenju da se košarka promenila delom i zato što više nema tog kvaliteta od 140 kila, i da će onog trenutka kad se pojavi neki novi Šek nastati neki novi trend u nba (ili će se vratiti stari kako hoćete), tj biće rmpalija u svakoj nba ekipi
o evropi da ne pričamo, ta neeksplozivnost old skul petice se daleko lakše hendlije nego u nba, a nekako se olako zaboravljaju sve predonsti koje dobar odl skul centar donosi.... koliko to prostora otvara ostatku ekipe, kakvi sve kamenjari su profitirali od tog sužavanja i prilagođavanje odbrane branjenu dominantne petice (možda najslikovitiji primer kad su nas kalinić i jović napunili jer je moralo po svaku cenu da se udvaja na bobiju)....
taj mozli mora da igra pik en rol jer bukvalno ništa drugo ne ume, dok sa druge strane neki mozgov će izdominirati el na klasičan niski post a po potrebi će i izrolati taj pik
čak sam sklon mišljenju da se košarka promenila delom i zato što više nema tog kvaliteta od 140 kila, i da će onog trenutka kad se pojavi neki novi Šek nastati neki novi trend u nba (ili će se vratiti stari kako hoćete), tj biće rmpalija u svakoj nba ekipi
o evropi da ne pričamo, ta neeksplozivnost old skul petice se daleko lakše hendlije nego u nba, a nekako se olako zaboravljaju sve predonsti koje dobar odl skul centar donosi.... koliko to prostora otvara ostatku ekipe, kakvi sve kamenjari su profitirali od tog sužavanja i prilagođavanje odbrane branjenu dominantne petice (možda najslikovitiji primer kad su nas kalinić i jović napunili jer je moralo po svaku cenu da se udvaja na bobiju)....
taj mozli mora da igra pik en rol jer bukvalno ništa drugo ne ume, dok sa druge strane neki mozgov će izdominirati el na klasičan niski post a po potrebi će i izrolati taj pik
Probao je Andrea da izvuče novog Hajnsa i donekle je uspeo siromašnu verziju da nađe...
Kao što je pisano gore videće se protiv ozbiljnih centara ali da odradi posao u ABA i EC protiv većine ekipa hoće bez dileme.
Najveći problem po meni su uloge i učinak Parahuskog,Pejnersa i Voldena.
Nadam se što većina piše za Korija da je samo prilagođavanje u pitanju.
Ekipa može da se pobije za trofeje bez dileme.
Mi smo bez Zagora pobedili ,što je plus jer će se ove sezone vrteti oko njega i Tomasa.
Samo da preživimo ovu turneju nimalo nije lako,i ne treba se pobedama gledati u zube...
Kao što je pisano gore videće se protiv ozbiljnih centara ali da odradi posao u ABA i EC protiv većine ekipa hoće bez dileme.
Najveći problem po meni su uloge i učinak Parahuskog,Pejnersa i Voldena.
Nadam se što većina piše za Korija da je samo prilagođavanje u pitanju.
Ekipa može da se pobije za trofeje bez dileme.
Mi smo bez Zagora pobedili ,što je plus jer će se ove sezone vrteti oko njega i Tomasa.
Samo da preživimo ovu turneju nimalo nije lako,i ne treba se pobedama gledati u zube...
- Misa Baksuz
Ali ako ta undersize petica nije prijetnja košu zidanjem onda i protivnik preuzima pik, ili barem radi double switch da smanji miss match na skokuČekićar wrote: ↑Wed Oct 02, 2019. 9:14 pmUvek pre biram undersized peticu,mobilnu,skocnu koja brani sve od 1 do 5 tj preuzima sve bez probelma,koja je ogranicena ofanzivno,dovoljna je pretnja na i oko obruca iz brzog rola... nego tromu,atletski ogranicenu peticu koja ne moze da brani nize od sebe a ima tehniku i igru sa niskog posta...
U vreme kada je PnR 95% napada smatram da su petice profila Mozlike suvo zlato...i PG od 2m i idemo preuzimamo sve...pa ti stvori prednost
![]()
to die by your side is such a heavenly way to die
Priča se da je odnos Belorusa i Partizana na vrlo niskim granama, a ako se sve ispostavi nepremostivim biće ovo najveći promašaj u istoriji Partizana. Kako će se iz toga izaći, pitanje je, tako da ostaje ipak nada da će se stvari ovako ili onako srediti...
Belorus, po pričama, pokazuje veliku dozu arogancije i ega, ne pokazuje da mu je stalo i ne shvata veličinu kluba u koji je stigao za ogroman novac za uslove KKP.
Pre tih problema, navodno ima i ozbiljan problem sa leđima, kao posledica telesne anomalija sa nogama. Pokušava se sa specijalnim ulošcima za stopala (kao i kroz celu karijeru), ali je on sve teži i stariji... Ostaje nada da će se i to srediti, inače problem postaje ogroman.
Belorus, po pričama, pokazuje veliku dozu arogancije i ega, ne pokazuje da mu je stalo i ne shvata veličinu kluba u koji je stigao za ogroman novac za uslove KKP.
Pre tih problema, navodno ima i ozbiljan problem sa leđima, kao posledica telesne anomalija sa nogama. Pokušava se sa specijalnim ulošcima za stopala (kao i kroz celu karijeru), ali je on sve teži i stariji... Ostaje nada da će se i to srediti, inače problem postaje ogroman.