Mega je protočni bojler. Ogroman je broj klinaca koji prođu kroz nju, a da ništa ne urade, dok su svjetla reflektora na onima koji "uspiju".
Treba im odati priznanje za skauting, prepoznavanje šanse, pregovore, advokatske poslove, itd... Razvoj igrača? Ne bih rekao. Razigravanje? Da.
Meni Petrušev igra isto od početka do kraja sezone. U čemu je to on napredovao, u čemu se ogleda rad sa visokim igračima?
Nemojmo pominjati Jokića jer kad treba nešto da analiziramo, donje i gornje ekstreme uvijek odbacujemo. Ja kad slušam Miloja o trenutku kad je došao Jokić u Megu i radu sa njim, sve što čujem je "upristojili smo mu tijelo" i "on je unicorn".
Micić - od divljaka do MVP-a. Ključna stvar je Jasikevičijus. Nakon toga nije više isti.
Dangubić i Zagorac - niko me ne može ubjediti da je to što je urađeno, u slučaju njih dvojice, najbolji interes za igrača. Ne možete me ubijediti da je ondašnji Rade Zagorac imao šansu uspije u NBA. Poslat je da pogine slavno, interesi su zadovoljeni.
Ista bi se stvar desila i sa Bogdanom da je, direktno iz Partizana, otišao u NBA, iako je bio mnogo bolji materijal od Zagora. U međuvremenu je, kroz Partizan i Fener, postao čvršći, naučio da pobjeđuje, naučio da bude i plej i vidimo rezultat. Poštovan i ovamo i tamo.
Odoh sada skroz lijevo od Albukerkija sa pričom...
Petruševa bih volio vidjeti u KKP, mislim da ima materijala. Mislim da se nadaju prvoj rundi, iako ga predviđaju za drugu. Ako se odluči za tu putanju, šta reći osim srećan put.
Zagorca i ne bih zadržavao, nije da nije imao šanse. Pogrešan put ga je koštao karijere.