KK Partizan 2020/21

Arhiva.

Moderator: Moderator

CikaZika

Re: KK Partizan 2020/21

Post by CikaZika » Thu Jul 15, 2021. 7:38 pm

Irriducibili wrote:
Thu Jul 15, 2021. 5:46 pm
Kojim razvojnim putem kad su imali najbolje moguce odskočne daske? Ne znam ko je najbolji trener za rad sa mladima, a ni oni nisu bili juniori?
Dangubic je morao kod DVa ici, ako je mislio da napravi nesto od sebe.

Rade u Megi druga sezona tako, i onda u NBA. Falila je stepenica izmedju sigurno, samo pitanje je da li bi on sa te stepenice dosao do NBA, jer se pokazalo kao jako labilan igrac.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Jul 15, 2021. 7:59 pm

CikaZika wrote:
Thu Jul 15, 2021. 7:38 pm
Dangubic je morao kod DVa ici, ako je mislio da napravi nesto od sebe.
Pa išao je kod njega, postoji i fotografija kao dokaz :dirol:

Opet uobičajena i vec istrošena fama da je DV čudotvorac, koji pravi od mladih igrača vanzemaljce. Da ne otvaram polemiku o bivšem savetniku Kluža, konstatovacu samo da postoji more primera da to nije tako, ali ljudi samo pamte uspešne projekte. Dangubic to svakako ne bi bio, ne postoje preduslovi u vidu talenta
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Jul 15, 2021. 9:20 pm

Radena14th wrote:
Thu Jul 15, 2021. 7:26 pm
To se podrazumeva, nadovezao sam se samo na tu činjenicu, dakle da ne beže kod Miška da pumpaju statistiku ili u Zvezdu da gravitiraju između Zvezde i FMPa i nazad, već da kao nekada Partizan bude nešto uz šta smo odrasli, institucija srpske i evropske košarke.
Nije baš za KKP temu, ali pošto se ovde vec vodi polemika

Ovo je zalizanom najbolji marketing i magnet za talentovane klince, nece to biti lako sustici
non mollare mai

CikaZika

Post by CikaZika » Thu Jul 15, 2021. 10:55 pm

Gde si video da je svako imao 100% uspeh.

Stoji da je Zalizani od Jokica skapirao da moze direktno NBA i tu pricu gura. Legitimno sa njegove strane. Ja samo zapazam, kao svoje misljenje da je to prerano u nekim slučajevima i da je dolaskom Zoca idealna situacija da se igrac skroz upotpuni.

Mislim da je Bogdan najbolji primer kako je u svakom trenutku prevazilazio sredinu, nije zurio u prelasku i stvarno napravio sjajnu karijeru.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Hiro Onoda

Post by Hiro Onoda » Thu Jul 15, 2021. 11:51 pm

Misko ce koristeci Jokica kao arument unistiti nebrojen broj igraca.Ono sto se desili Jokicu se nije nikad desilo ni nekom americkom igracu a kamoli stranom jos pride nekom iz Srbije,bukvalno u iducih 50 ili 100 godina ako bude NBA moze da se to ne ponovi.
Ali Misko prodaje mladim igracima i njihovim roditeljima da ce od njih da "napravi" Jokica a on sa Jokicevim uspehom nema previse,on je samo advokat sa punomocjem.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Jul 16, 2021. 12:49 am

CikaZika wrote:
Thu Jul 15, 2021. 10:55 pm
Gde si video da je svako imao 100% uspeh.

Stoji da je Zalizani od Jokica skapirao da moze direktno NBA i tu pricu gura. Legitimno sa njegove strane. Ja samo zapazam, kao svoje misljenje da je to prerano u nekim slučajevima i da je dolaskom Zoca idealna situacija da se igrac skroz upotpuni.

Mislim da je Bogdan najbolji primer kako je u svakom trenutku prevazilazio sredinu, nije zurio u prelasku i stvarno napravio sjajnu karijeru.
Nema nikakve potrebe da on gura priču, NBA je svakom klincu san, a Mega je odskočna daska, ali ne samo što se tu nabija statistika, vec što je Zalizani u prilici da privuče najvece talente, koji su zanimljivi NBA timovima. Dolazak Žoca u tom smislu ne menja mnogo samo po sebi, čovek se kroz karijeru nije bavio razvojem klinaca, niti sada ima vremena za to. A ni materijala. Njegov je zadatak uspeh, jer ništa ne uspeva bolje od toga. Uz izgradnju trenažnog centra, dobicemo time osnovu da budemo atraktivni pravim klincima

U Bogdanovo vreme KKP nije bio ono što je potom godinama bio, niti je Mega bila ni blizu onoga šta je posle postala. Da se neki Bogdan pojavio npr prošle sezone, mnogo je veca verovatnoca da bi bio u Megi, a ne u Partizanu. A i razvojni put bi mu bio drugačiji

@Hiro Onoda

Nije samo Jokic, Zalizani je ogroman broj igrača plasirao u NBA iz malog kluba, koji je zapravo izlog. A, kao što sam vec naveo, to je ono o čemu maštaju mladi igrači
non mollare mai

Hiro Onoda

Post by Hiro Onoda » Fri Jul 16, 2021. 12:54 am

Zagorca je bas dobro "plasirao", to sto im obezbedjuje ugovor sa nekim NBA timom ne znaci da ce da imaju neku znacajniju karijeru tamo.
Igraci koji su uspeli tamo su uspeli jer su talentovani ne zato sto im je on menadzer.
Petrusevu je bolje i da ostane u Megi nego da ide u NBA I've sezone osim ako nece da prodje kao Zagorac.
On za NBA nije spreman,ne jos.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Jul 16, 2021. 1:34 am

Naravno da ga je dobro plasirao, meni ce ostati večita misterija kako je Rade dobio garantovan ugovor

Moguce je da su igrači završili tamo zahvaljujuci svom talentu, a ne zato što im je on menadzer, ali je baš on uzeo pod svoje te talentovane igrače. Sad ode i Simonovic

Da li ce Petrušev odmah krenuti tim putem, isključivo zavisi od drafta i pozicije s koje bude biran
non mollare mai

Hiro Onoda

Post by Hiro Onoda » Fri Jul 16, 2021. 1:49 am

Petrusev nece biti prva runda sigurno a ako misli da moze tamo nema pogleda Zagorca I njegovu sudbinu.
Zagorac je trebao da ostane u Evropi,bilo gde,jos koju sezonu prije nego sto ode ali je pozurio slusajuci menadzera I sad je tu gde jeste,nigde.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Jul 16, 2021. 2:41 am

Verovatno je da nece biti biran u prvoj rundi i time se sva priča o trenutnom odlasku u NBA završava

Ali nikako ne razumem zašto stalno apostrofiraš Zagorca, kad Zalizani ima čitav niz igrača u NBA, uglavnom ne sa preteranom ulogom, ali im ni talenat nije vrhunski

Rade ne donosi prednost ni u ABA ligi, a to opet nema nikakve veze sa njegovim mističnim odlaskom u NBA, vec sa njim samim
non mollare mai

Kelsier

Post by Kelsier » Fri Jul 16, 2021. 9:35 am

Mega je protočni bojler. Ogroman je broj klinaca koji prođu kroz nju, a da ništa ne urade, dok su svjetla reflektora na onima koji "uspiju".
Treba im odati priznanje za skauting, prepoznavanje šanse, pregovore, advokatske poslove, itd... Razvoj igrača? Ne bih rekao. Razigravanje? Da.
Meni Petrušev igra isto od početka do kraja sezone. U čemu je to on napredovao, u čemu se ogleda rad sa visokim igračima?

Nemojmo pominjati Jokića jer kad treba nešto da analiziramo, donje i gornje ekstreme uvijek odbacujemo. Ja kad slušam Miloja o trenutku kad je došao Jokić u Megu i radu sa njim, sve što čujem je "upristojili smo mu tijelo" i "on je unicorn".

Micić - od divljaka do MVP-a. Ključna stvar je Jasikevičijus. Nakon toga nije više isti.

Dangubić i Zagorac - niko me ne može ubjediti da je to što je urađeno, u slučaju njih dvojice, najbolji interes za igrača. Ne možete me ubijediti da je ondašnji Rade Zagorac imao šansu uspije u NBA. Poslat je da pogine slavno, interesi su zadovoljeni.

Ista bi se stvar desila i sa Bogdanom da je, direktno iz Partizana, otišao u NBA, iako je bio mnogo bolji materijal od Zagora. U međuvremenu je, kroz Partizan i Fener, postao čvršći, naučio da pobjeđuje, naučio da bude i plej i vidimo rezultat. Poštovan i ovamo i tamo.

Odoh sada skroz lijevo od Albukerkija sa pričom...

Petruševa bih volio vidjeti u KKP, mislim da ima materijala. Mislim da se nadaju prvoj rundi, iako ga predviđaju za drugu. Ako se odluči za tu putanju, šta reći osim srećan put.
Zagorca i ne bih zadržavao, nije da nije imao šanse. Pogrešan put ga je koštao karijere.

Hiro Onoda

Post by Hiro Onoda » Fri Jul 16, 2021. 10:23 am

Irriducibili wrote:
Fri Jul 16, 2021. 2:41 am
Verovatno je da nece biti biran u prvoj rundi i time se sva priča o trenutnom odlasku u NBA završava

Ali nikako ne razumem zašto stalno apostrofiraš Zagorca, kad Zalizani ima čitav niz igrača u NBA, uglavnom ne sa preteranom ulogom, ali im ni talenat nije vrhunski

Rade ne donosi prednost ni u ABA ligi, a to opet nema nikakve veze sa njegovim mističnim odlaskom u NBA, vec sa njim samim
Zagorcu je karijera unistena jer je tek sa Trinkijerijem dobio trenera koji je radio sa njim pogotovo na odbrani na pravi nacin a to je posledica cinjenice da Misko nije htio ni centa na njemu da izgubi pa ga je prije Partizana,kad je vec bilo kasno,slao samo u timove koje njemu(Misku) odgovaraju.
Da je proveo koju sezonu kod Vujosevica ne bi ga iz NBA vratili ekspresno ali Miskova zarada je bila vaznija.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jul 16, 2021. 11:09 am

Ispade sad Miško babaroga, a igrači su mutavi i ništa se ne pitaju :D
Poslednjih godina je stvar jasna, kome je cilj da u NBA ode najkraćim putem ide kod Miška u Megu.
Sad meni nije jasno šta se očekuje od Miška, da svake godine štancuje po jednog Lebrona za NBA. Nema toliko talentovanih igrača. Pominje se Zagorac kao neuspeh, a da se ne lažemo njemu je ogroman uspeh što je uopšte video NBA a ne nešto više. Svakako je dovoljno velika stvar da se u NBA ode iz Mege jebene.
Kao što je neko već naveo najbolji primer pravilnog razvoja igrača je Bogdan. Bez preskakanja koraka, strpljivo, pametno. Otišao je tamo kao formiran igrač i čovek. Samo je problem što sadašnji klinci nemaju strpljenja za kaljenje i hoće u NBA odmah,a to je moguće samo preko Mege.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Hiro Onoda

Post by Hiro Onoda » Fri Jul 16, 2021. 12:01 pm

Misko je najvece zlo za kosarku u Srbiji.

White Mamba

Post by White Mamba » Fri Jul 16, 2021. 3:00 pm

Micov u Pg
Steta, Miskova dvoglava azdaja i dalje vlada na krilu

Locked