Evroliga
Moderator: Moderator
Re: Evroliga
Slazem se, sjajan posao Ataman. Nocna mora Zeljka Obradovića.Bolkonski wrote: ↑Mon Dec 23, 2019. 11:08 amZelimir je za sto godina u Feneru potrosio brdo para i jedne sezone uspeo da osvoji EL, a i to bi bilo upitno da mu je Turci nisu dovukli u Istanbul.
Ataman je potrosio mnogo manje novca i objektivno je na F4-u imao slabiji tim i od CSKA i od Reala, od Fenera je bio jaci zbog njihovih povreda. Nije on izgubio od CSKA zato sto je slab trener, vec iz objektivnog razloga jer je imao dosta slabiji tim.
To kakav je on trener svedoci Micic, momak je u svakoj ekipi bio suvi prosek, jedino kod Atamana igra kao NBA igrac, cak i tog Larkina je imala i Baskonija pa nije otisla do finala Evrolige, cak mislim da nisu usli ni u top8.
Ataman fantasticno koristi svakog igraca kog ima, maltene da nema igraca u timu koga nije iskoristio na najbolji moguci nacin.
Cak i ove sezone covek ima slabiji roster od Barselone i Reala i ako uzme EL pored ta dva tima bice to najveca titula jos od one Dudine protiv supersonicnog CSKA sa Kirilenkom.
Ali, Cekic se ne bi slozio sa tobom.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!
Micic nije bas u svakoj ekipi bio suvi prosjek nagovjestavao je on svoju klasu vec i u Zalgirisu cak i u Zvijezdi ali kod komsija nisu imali muda da mu daju pravu sansu, sto se tice Atamana svaka njemu cast, ali da se ne lazemo da nije Veseli bio povrijedjen Fener bi uzeo tu titulu u Turskom prvenstvu, polako ulazu se i u Efes lijepe pare godinama pa opet nece nista napravit, mnogo je lakse biti sampion sa jednim Realom,CSKA klubovima sa imenom i istorijom nego sa Fenerom, eto Zeljko im je donio tu Evroligu koju niko nikad nije uspio u citavoj Turskoj, uspjesi su i odlasci na f4 bez obzira na ulaganja, evo Barsa je 10 godina bez trofeja jos od Paskvala i onog f4 u Parizu...Bolkonski wrote: ↑Mon Dec 23, 2019. 11:08 amZelimir je za sto godina u Feneru potrosio brdo para i jedne sezone uspeo da osvoji EL, a i to bi bilo upitno da mu je Turci nisu dovukli u Istanbul.
Ataman je potrosio mnogo manje novca i objektivno je na F4-u imao slabiji tim i od CSKA i od Reala, od Fenera je bio jaci zbog njihovih povreda. Nije on izgubio od CSKA zato sto je slab trener, vec iz objektivnog razloga jer je imao dosta slabiji tim.
To kakav je on trener svedoci Micic, momak je u svakoj ekipi bio suvi prosek, jedino kod Atamana igra kao NBA igrac, cak i tog Larkina je imala i Baskonija pa nije otisla do finala Evrolige, cak mislim da nisu usli ni u top8.
Ataman fantasticno koristi svakog igraca kog ima, maltene da nema igraca u timu koga nije iskoristio na najbolji moguci nacin.
Cak i ove sezone covek ima slabiji roster od Barselone i Reala i ako uzme EL pored ta dva tima bice to najveca titula jos od one Dudine protiv supersonicnog CSKA sa Kirilenkom.
Eh ja se potajno nadao da ce ga nasi pokupit ali matrakDragan Mance wrote: ↑Mon Dec 23, 2019. 12:49 pmFener potpisao američkog internacionalca Malkolma Tomasa.
- Irriducibili
Veliko pojacanje za Fener. Ocekujem jos jednog 2/3 da potpisu. Mada im je 1 veliki problem.
Ali lako je njima no limit budget.
Ali lako je njima no limit budget.
Cekic bi pre priznao da Ales Pipan negde radi odlican posao nego AtamanCikaZika wrote: ↑Mon Dec 23, 2019. 3:03 pmSlazem se, sjajan posao Ataman. Nocna mora Zeljka Obradovića.Bolkonski wrote: ↑Mon Dec 23, 2019. 11:08 amZelimir je za sto godina u Feneru potrosio brdo para i jedne sezone uspeo da osvoji EL, a i to bi bilo upitno da mu je Turci nisu dovukli u Istanbul.
Ali, Cekic se ne bi slozio sa tobom.![]()
@Asterix,
Sa Efesom jeste tesko postici uspeh s obzirom da ljudi imaju semenka navijace, godinama su bili turska Cedevita, tek od skoro imaju nesto sto ponekad zalici na navijače, medjutim to ne bazi za Fener. Oni imaju ogromno jezgro navijača, ljudi su u onoj sezoni osvojene Evrolige vrsili najveći pritisak na sudije i protivnika.
Sto se Micica tice, to sto je on igrao u Zalgirisu i Zvezdi nije za prineti ovome sto igra kod Atamana.
Podseca me na neke Duletove bravure kada je uspevao da solidan kosarkas izgleda kao NBA potencijal.
Micic je jedino kod Atamana na nivou koji daleko premašuje njegov realni kvalitet, a po mom misljenju, to je jedna od najvećih trenerskih umetnosti, da igracu pronađes takvu ulogu i oformis takav sistem gde ce on biti iznad svojih realnih kvaliteta.
On bi bio veliko pojacanje za Partizan, za Fener ne nikako nece im donijeti toliki kvalitet solidan igrac imao si priliku da ga gledas u Himkiju... evo ti budzeti da ne smaras vise sa njima EuroLeague teams budgets (via @lequipe)
Barça €41M
CSKA €40.7M
Real €40M
Khimki €33.3M
Milano €31M
Fener €30M
Zenit €26.7M
Efes €24M
MTA €24M
Bayern €23M
Baskonia €16M
Oly €16M
Valencia €15M
Pana €14M
Zalgiris €11.9M
ASVEL €11.4M
Alba €11M
Red Star €8.3M
Dakle njihov budzet je 6.
@Bolkonski
Ne osporavam ja da je Micic nenormalno napredovao kod Ataman, ali daleko od toga da nije imao potencijal Zvijezda ga je imala sa 21 mogli su produzit ugovor pa mu dati sansu da bude prvi plej, ali taj strah od neuspjeha im smeta da naprave igraca...On je cak jos i u Tofasu poceo da poceo da napreduje a onda ga je izbrusio Jasikevicijus koji je majstor za mlade igrace, kasnije mu je i Ataman pronasao ulogu i jos vise napredovao naravno kvalitetnija liga i bolji saigraci sve to ima svoje....Usaglasavam se sa tobom djelimicno po pitanju navijaca, vidjeli smo Fener prije Zeljka a vidjecemo i poslije, ovaj projekat je krenuo sa Spahijom pa nista nije uzeto, onda je doveden Zeljko pa je vec druge sezone otisao na f4 trece igrao finale cetvrte osvojio pa opet finale pa opet f4, to nije mali uspjeh ali to ljudi ne shvataju misle da ako klub ima dobar budzet da mora biti sampion... E tu se vidi povrsnost odredjenih ljudi da na neki nacin gledaju sve ograniceno, covjece znas li koliki je uspjeh igrati finale? pa evo Zvijezda ulaze enormno za regionalne klubove pa sa tolikim budzetom ne moze da pomirise top 8... ali uspjeh je i ovo sto rade i svaka im cast na tome... ali neko da kaze da je fijasko odlazak na f4 i finala istog ne znam grijeh je dalje ulaziti u raspravu
Ne osporavam ja da je Micic nenormalno napredovao kod Ataman, ali daleko od toga da nije imao potencijal Zvijezda ga je imala sa 21 mogli su produzit ugovor pa mu dati sansu da bude prvi plej, ali taj strah od neuspjeha im smeta da naprave igraca...On je cak jos i u Tofasu poceo da poceo da napreduje a onda ga je izbrusio Jasikevicijus koji je majstor za mlade igrace, kasnije mu je i Ataman pronasao ulogu i jos vise napredovao naravno kvalitetnija liga i bolji saigraci sve to ima svoje....Usaglasavam se sa tobom djelimicno po pitanju navijaca, vidjeli smo Fener prije Zeljka a vidjecemo i poslije, ovaj projekat je krenuo sa Spahijom pa nista nije uzeto, onda je doveden Zeljko pa je vec druge sezone otisao na f4 trece igrao finale cetvrte osvojio pa opet finale pa opet f4, to nije mali uspjeh ali to ljudi ne shvataju misle da ako klub ima dobar budzet da mora biti sampion... E tu se vidi povrsnost odredjenih ljudi da na neki nacin gledaju sve ograniceno, covjece znas li koliki je uspjeh igrati finale? pa evo Zvijezda ulaze enormno za regionalne klubove pa sa tolikim budzetom ne moze da pomirise top 8... ali uspjeh je i ovo sto rade i svaka im cast na tome... ali neko da kaze da je fijasko odlazak na f4 i finala istog ne znam grijeh je dalje ulaziti u raspravu
Koliko su vremena dali Spahiji i koliki budzet?
Mogu da se slozim sa tobom donekle, medutim, kada imas blanko budzet, dovoljno veliki da onemogućis Olimpijakos da zadrzi Slukasa, budzet od koga je godinama verovatno samo CSKA imao veci, onda sam F4 nije uspeh nego nesto sto se podrazumeva i bez cega bi se sezona smatrala neuspesnom.
Na primer u fudbalu, ako Barselona dodje do 1/2 LS-a i ispadne od PSZ-a, da vidim njihovog navijaca koji ce to smatrati uspehom.
To sto je Obradovic sa takvim rosterima i budžetima isao na F4 je nesto sto je bila obaveza u takvim okolnostima.
Mogu da se slozim sa tobom donekle, medutim, kada imas blanko budzet, dovoljno veliki da onemogućis Olimpijakos da zadrzi Slukasa, budzet od koga je godinama verovatno samo CSKA imao veci, onda sam F4 nije uspeh nego nesto sto se podrazumeva i bez cega bi se sezona smatrala neuspesnom.
Na primer u fudbalu, ako Barselona dodje do 1/2 LS-a i ispadne od PSZ-a, da vidim njihovog navijaca koji ce to smatrati uspehom.
To sto je Obradovic sa takvim rosterima i budžetima isao na F4 je nesto sto je bila obaveza u takvim okolnostima.
Čovek, i zasluženo s obzirom na reputaciju, ima budžete kao niko nikad u Turskoj, zato je neuspeh 1 EL u 8 godina i to kod kuće.
Razumem ja emocije i sve ali ovo su surove činjenice.
Za to vreme Itudis 2 u 3 sezone.
Razumem ja emocije i sve ali ovo su surove činjenice.
Za to vreme Itudis 2 u 3 sezone.
?
Aj jos jednom da pokusam da ti objasnim Zeljko je u Fener dosao 2013 to je sezona 2013/2014 ili ti matematika nije jaca strana moracu da te razocaram to je ipak 6 sezona a ova mu je 7.? aj kad pominjesi Itudisa on je u Cska od 2014 znaci samo jedna godina razlike , Cska je sve ove godine imao veci budzet eto ovo je vrijeme interneta mozes sve sa 2 klika da nadjes, Cska u kosarci je institucija zadnjih gotovo 20 godina su u vrhu Evropske kosarke i mnogo je lakse napraviti rezultat sa takvim timom, nego se upustiti u projekat kao sto se Zeljko upustio u totalno nov, ispocetka klub bez tradicije bivsi Ulker koji je u svojoj istoriji prije dolaska Zeljka imao ukupno 5 titula drzavnog prvaka a sam Zeljko im je donio 4 ako ove sezone uzme imace jednako koliko oni od svoga osnivanja...Mislim razumijem ja tvoje frustracije po pominjanju Obradovica ali ipak je to covjek koji je osvojio 9 titula prvaka evrope a kao sto si i rekao Itudis samo dvije..
S tim da je Zelimir imao 20 puta jace budzete nego bilo koji trener pre njega.
Bas bih voleo da vidim koliko bi im trofeja doneo da je imao iste budzete kao njegovi prethodnici.
I ovako je uspevao da gubi titulu od Karsijake.
Bas bih voleo da vidim koliko bi im trofeja doneo da je imao iste budzete kao njegovi prethodnici.
I ovako je uspevao da gubi titulu od Karsijake.
Tada ju je izgubio i Duda, to je bas bila nestvarna sezona Karsijake kada je eksplodiora Bobi Dikson, ne znam cemu toliki hejt na Zoca nije lako ni voditi najbolje, pogotovo klub koji ne predstavlja 'ime' u Evropi, vec je u vrhu iskljucivo zbog novca... Po meni je on dosta uradio, bio u vrhu i osvajao trofeje za tih 6 godina, isti navijaci su to prepoznali... i Cibona je 2014 uzela Aba ligu a bila sa finansijama daleko ispod Zvijezde,Cedevite,Partizana... to je sezona zivota Slavena Rimca pa ga evo sada u klubu sa solidnim budzetom a prosle sezone izgubio titulu od mnogo slabije ekipe koja ima i 10 puta manji budzet.
Hejt je opravdan.E sad,kao argument koristiti titule u Turskoj gde ima 4 puta skuplji tim od konkurencije...
Ja vodim konstantno raspravu sa ljubiteljima lika i dela doticnog kako je on jedini trener stare garde koji opstaje,kako je njegova kosarka prava evropska.Onda se navodi kako Lasova i i Itudisova brza kosarka ne donosi rezultate,pa im onda navedem da u poslednjih 5 godina Laso i Itudis imaju 4 EL,dok Zoc ima jednu i to u svom gradu pred svojom publikom.
Tako i ovde rasprava on uspehe ima,ali ima i uslove koji su potrebni i za nivo EL i za nivo turske lige.
Ataman ga mlati kako ga dohvati,ali ono,Ataman je neznalica.
Ja vodim konstantno raspravu sa ljubiteljima lika i dela doticnog kako je on jedini trener stare garde koji opstaje,kako je njegova kosarka prava evropska.Onda se navodi kako Lasova i i Itudisova brza kosarka ne donosi rezultate,pa im onda navedem da u poslednjih 5 godina Laso i Itudis imaju 4 EL,dok Zoc ima jednu i to u svom gradu pred svojom publikom.
Tako i ovde rasprava on uspehe ima,ali ima i uslove koji su potrebni i za nivo EL i za nivo turske lige.
Ataman ga mlati kako ga dohvati,ali ono,Ataman je neznalica.