Slicno sam i ja razmisljao i za sezonsku i za karticu ove godine. Naravno, nije moralno traziti od nekog drugog da to radi dok je ova uprava na celu Partizana. Plasim se ipak da ni u slucaju neke hipoteticke uprave kojoj bi verovao svaki navijac (dakle ne da ti garantuju rezultate, ali da ti garantuju da rade 100% u korist kluba i da su dovoljno strucni) taj broj sezonskih ne bi bio mnogo veci.stefan wrote: ↑Tue Dec 22, 2020. 11:22 pmJeste sad, kao da zivimo u Juznom Sudanu, pa je 1000 dinara u Srbiji biti ili ne biti, muka izdvojiti za godinu dana. Mislim ako su vec odvojili, znaci da su taj novac imali da odvoje, cemu ciganisanje da ga uzmu nazad...Zato sto nisu gledali utakmicu? Po meni to je marva kakvu ovaj klub ne zasluzuje kao navijace. Poenta je prvo pomoci i dati klubu. Sta ja da kazem koji sam dao 150 eu za sezonsku? Jesu sezonci trazili pare nazad? Nisu naravno, iako su najosteceniji u celoj prici sa te navijacke strane.
Tako isti ti i razmisljaju. Mi smo dobro krenuli prosle sezone i ja uvek imam osecaj da novac dajem Partizanu. Prosle sezone i Trinkijeriju. Njemu sam verovao. I ove sezone sam karticu kupio da pomognem Partizanu na neki nacin. I najveci kod nas u poslednje dve decenije je imao kikseva u proceni, bacale su se pare itd. Pa i kad je VJ bio, koliko su mnogi placani, tamo neki Klobucari i slicni. Tako da ako se tako gleda, ne mozes ni jednoj upravi verovati, a to su samo izgovori da se ne otvoris i ne pomognes.
Te cifre za tu dvojicu nisu tacne.
10k Grobara koji daju po 100eu nikada nije bilo. Tako da, ni normalne uprave isto po tvojoj teoriji. Izgovori.
Npr, lupam, Paspalj da dodje za direktora i kaze ljudi jbg ja nemam para, skupicemo neke ljudi koji ce hteti da budu sponzori, ali veci deo prihoda moraju da obezbede navijaci kroz sezonske, da li bi se naslo 20k navijaca da da po 200e za sezonsku? Pazi, to je 4m, plus da se nadju bar mali sponzori, plus da se uzme neka normalna pomoc od drzave za koju se niko nece zahvaljivati, to je vec neki budzet sa kojim klub, uz strucnu i posvecenu upravu, moze normalno da radi, da se ne sklanja nikome, da uvek ima realne sanse za ABA titulu i zavrsnicu EC.
Da li bi se i u toj imaginarnoj stvarnosti naslo toliko ljudi da kaze ok hocu toliko da platim da imam to u zivotu? Cisto sumnjam. Takvo smo drustvo, svako samo gleda sebe i svoj komoditet. Nikakav osecaj za neko opste dobro. 90% ljudi ce baciti 200e godisnje na kojekakve gluposti. Dosta u kladionici da puknes 1000 din. mesecno i eto vec 100e, a takvih ima na desetine hiljada jer inace kladionice ne bi postojale. I nije to samo Partizan, i u Lj. Bogdana bi rasle pecurke jos uvek da na celo drzave nije dosao neko kome je Zvezda sve u zivotu... A i to je samo privremeno resenje, dok traje taj neko. Za sportski klub ti treba sistem za sledecih 100 godina, kao sto imaju Englezi, a oni to imaju zahvaljujuci navijacima koji su kroz generacije davali materijalnu podrsku...