KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Irriducibili

Re: KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Post by Irriducibili » Fri Oct 06, 2023. 1:07 am

samig wrote:
Fri Oct 06, 2023. 12:19 am
To za pleja si mogao bez istog kad si imao Exuma prosle sezone, igraca koji kao takav je bio jedini u Evropi. Ove sezone ce to ici teze, jedino ako ne dovedu jos nekog kvalitetnog na beku.

Jos Zeljko stalno insistira i daje izjavu da necemo dovesti igraca da ga samo dovedemo vec samo ako mislimo da moze da donese kvalitet i on dovede Kaminskog...

Jel moguce da celo leto pa i sad moraju da cekaju last cut za centra, ili je skauting los, ili mi trazimo kopamo gde je nerealno?
Opredeljenje da se igra bez klasičnog pleja je originalna i hipotetički može biti jako dobra, pod uslovom da se kockice slože. Pod tim podrazumevam igrača koji ofanzivno vlada loptom, te poseduje ekstra kvalitet u vidu eksplozivnosti ili kreacije, dok je defanzivno sposoban da drži vrhunskog rivala, kao što je Lorenzo. A takvog je jako teško naci i iz toga proizilaze naše muke

Iz za mene potpuno iracionalnog razloga (ljubav prema domacim igračima), spoljne pozicije su nam pretrpane nategnutim prosekom. To objašnjava Želimirove izjave, iz kojih bi se dalo zaključiti da ne razmišlja o još jednom spoljnom igraču. Ideja sa Ponitkom zahteva puno vremena i vrlo je neizvestan ishod. Mišljenja sam, zapravo sam ubedjen, da su nam neophodna dva igrača, ali se ni najmanje ne pitam u vezi toga
non mollare mai

Milorad

Post by Milorad » Fri Oct 06, 2023. 1:56 am

Na El utakmicama od igrače spolja možeš odmah da obrišeš Trifu, Jareta i Andjušića jer osim par lepih minuta na domaćem parketu oni nemaju šta da pruže, tako da je jedan igrač spolja i jedan centar pod obavezno.
Zaboravljamo da smo prošle sezone bili bez povrede nosioca ali izgleda da želimo uvek tako da nam bude i ako se desi drugačije mi rešenja nemamo...

samig

Post by samig » Fri Oct 06, 2023. 6:42 am

Irriducibili wrote:
Fri Oct 06, 2023. 1:07 am
samig wrote:
Fri Oct 06, 2023. 12:19 am
To za pleja si mogao bez istog kad si imao Exuma prosle sezone, igraca koji kao takav je bio jedini u Evropi. Ove sezone ce to ici teze, jedino ako ne dovedu jos nekog kvalitetnog na beku.

Jos Zeljko stalno insistira i daje izjavu da necemo dovesti igraca da ga samo dovedemo vec samo ako mislimo da moze da donese kvalitet i on dovede Kaminskog...

Jel moguce da celo leto pa i sad moraju da cekaju last cut za centra, ili je skauting los, ili mi trazimo kopamo gde je nerealno?
Opredeljenje da se igra bez klasičnog pleja je originalna i hipotetički može biti jako dobra, pod uslovom da se kockice slože. Pod tim podrazumevam igrača koji ofanzivno vlada loptom, te poseduje ekstra kvalitet u vidu eksplozivnosti ili kreacije, dok je defanzivno sposoban da drži vrhunskog rivala, kao što je Lorenzo. A takvog je jako teško naci i iz toga proizilaze naše muke

Iz za mene potpuno iracionalnog razloga (ljubav prema domacim igračima), spoljne pozicije su nam pretrpane nategnutim prosekom. To objašnjava Želimirove izjave, iz kojih bi se dalo zaključiti da ne razmišlja o još jednom spoljnom igraču. Ideja sa Ponitkom zahteva puno vremena i vrlo je neizvestan ishod. Mišljenja sam, zapravo sam ubedjen, da su nam neophodna dva igrača, ali se ni najmanje ne pitam u vezi toga
Tesko da mogu kockice da se sloze i ta ideja bez pleja da prodje sa trenutnim sastavom... I na sve to u sezoni gde juris F4. Prosto imamo par igraca na bekovskim pozicijama koji su suvi prosek i kao takvi ne donose mnogo u rotaciji.

Pa sinoc Ponitka je cuvao na pocetku meca Lorenza gde je u pojedinim momentima delovalo kao Amater. Dao je olako sansu da udju u njihov ritam bez da napravi barem jedan faul, bez stava u odbrani itd. To je bio veliki problem, igraci kao da nisu svesni bili sta treba da rade, pogotovo defazivno su bas ispadali, zbog cega je tako nzm...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Oct 06, 2023. 8:12 am

Utakmicu nisam gledao ali me ni malo ne čude problemi u kreaciji, kao ni oni u prevođenju lopte. Stvar je jasna, ako PJ ne postane Dante teško nama. Kao što sam mnogo puta napisao, Aleksa i Jaramaz nisu plejmekeri, obojica prvo gledaju na koš. To što nekad nešto iskreiraju ne znači da su plejmejkeri. Iz istog razloga sam kukao za Kalatesom celo leto, jer je ovo moglo da se nasluti.

Jako me čudi Želimirov izbor da na dvojicu centara koji ne mogu da brane pik preuzimanjem (Balša može samo u dropu, Smajli može i da iskoči ponekad) dovede još jednog centra koji ne može da preuzme. Ako bi se dovodio visoki verujem da bi bio neki Kajl Hajns profil igrača, neki andersajz, pa bi se Smajli premestio na 4.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Milorad

Post by Milorad » Sat Oct 07, 2023. 12:03 am

Moj brat Tristan, nije kriv za ništa u porazu od Makabija ali vidim da je na treningu najviše najebao. Šalu na stranu, onakav stav više ne sme da se ponovi....

stefan

Post by stefan » Sat Oct 07, 2023. 1:59 pm

Sa Ponjitkom na pleju ovo nece ici.

Sa PJ-em, moze. Jos kad bi ga Zeljko stavio na 1... A ne one gluposti da Panter, Naneli i Ponjitka prevode. Ozbiljna glupost.
Losa i odbrana na Lorencu, sa usmeravanjem, bez pritiska. Odbrana u piku, gde Kaminski ne zna gde ide, strana pomoci uglavnom ne postoji...
Zeljkov poraz.

Balsa pozitivno iznenadjuje. PJ moze da rasturi, samo da se stavi na pravu poziciju, 1, a ne ovo setanje od 1 do 4.

Centar je blizu.

Ali ovde fali i niski, poenter ili kreator ako vec za PJ-a nije plan da bude na 1.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Oct 07, 2023. 2:47 pm

stefan wrote:
Sat Oct 07, 2023. 1:59 pm

Sa PJ-em, moze. Jos kad bi ga Zeljko stavio na 1... A ne one gluposti da Panter, Naneli i Ponjitka prevode. Ozbiljna glupost.
Losa i odbrana na Lorencu, sa usmeravanjem, bez pritiska. Odbrana u piku, gde Kaminski ne zna gde ide, strana pomoci uglavnom ne postoji...
Zeljkov poraz.

Balsa pozitivno iznenadjuje. PJ moze da rasturi, samo da se stavi na pravu poziciju, 1, a ne ovo setanje od 1 do 4.

Centar je blizu.

Ali ovde fali i niski, poenter ili kreator ako vec za PJ-a nije plan da bude na 1.
Ako Želimir ne vidi PJa na 1 onda se gubi smisao njegovog dovođenja. Po logici PJ bi trebao da bude direktna zamena za Dantea.

Fali nama kreator, ima ko da da koš spolja tako da skorer ne bi imao svrhu.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

stefan

Post by stefan » Sat Oct 07, 2023. 4:38 pm

Onda tek ne razumem da PJ maltene ne igra prvo poluvreme. Ako je dosao umesto Dantea, a nije uigran.
Uzeo je loptu da organizuje tek nesto pri kraju, gde je opet pokazao da ima dobar pregled, da brzo razmislja, da odlicno deli lopte, na vreme...
Nesto mi tu ne ide.
Skorer uvek ima svrhu, posebno kada Panter zakaze kao sada.

Tenej

Post by Tenej » Sat Oct 07, 2023. 8:05 pm

stefan wrote:
Sat Oct 07, 2023. 1:59 pm

Zeljkov poraz.

CENTAR JE BLIZU.

Stefane,imas info neku ili...??

stefan

Post by stefan » Sat Oct 07, 2023. 8:07 pm

Pa da, kao zavrsen je, ime nisam uspeo da saznam.

Jedino da je preko bare.

Ali "zavrsen" je bio i Mirotic, tako da...sacekajmo. :D

Milorad

Post by Milorad » Sun Oct 08, 2023. 1:18 pm

Daj dovedi ih pa nam navuci gnev svih muslimana. Dosta je ovaj klub bio nestabilan i u svim tim godinama mu niko nije ponudio pomoć...

Milorad

Post by Milorad » Sun Oct 08, 2023. 9:04 pm

Bilo je malo po ušiju

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sun Oct 08, 2023. 9:28 pm

Opet prozivanje onih od kojih žive. Od onolikog intervjua Obradovića oni su ovo objavili.

Nedostojni svoje publike.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

dacolik

Post by dacolik » Sun Oct 08, 2023. 9:29 pm

Treba vrijedjati Ostoju jednako koliko i Vucica.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sun Oct 08, 2023. 10:02 pm

Ako mu ne odgovaraju ovi navijači, neka nađe bolje u stranačkoj centrali.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Locked