@Drugosrbijanci
Drugosrbijanci su Srbi koji to u stvari nisu, dakle može se reći i Srbi evropskih shvatanja. Pre će polivati govnima Srbe, priznavati genocide, osuđivati ljude koji su branili sopstveni narod itd itd nego što će se ponositi svojim poreklom, veličati znamenite ljude iz istorije. Nenad Čanak (ne košarkaški trener, već onaj što gostuje na proslavi godišnjice oluje), Kesić, Čeda Jovanović su samo neki od primera, lista je poduža. To ljudi koji pljuju po svemu srpskom a istovremeno su Srbi po nacionalnosti, koji često ismevaju SPC i njene vernike, ljude koji nose neku odeću sa nacionalnim simbolima itd itd. Prosto, "krindž" im je sve srpsko, stide se svog naroda, običaja, istorije, tradicije.
Ne mogu reći da nisam očekivao ovakav odgovor.
Ti nazivi upravo dokazuju Irrovu tezu da jedino mi nismo raskrstili sa avetima onog vremena. Dinamo je 1991. promenio ime u HAŠK Građanski, te je 1993. promenio ime u Kroacjia Zagreb koje je nosio sve do 2000. godine. Pa je danas puno ime kluba GNK Dinamo, opet je Građanski u imenu. Dakle, Hrvati su prvi krenuli u obračun sa avetima prošlog vremena.
Dinamo im je ime dodijeljeno 1945. I sada su Dinamo. Sa GNK ili bey GNK, oni su Dinamo.
Sam sebe pobijaš ovom slikom, samo pogledaj koliko se grb Reala promenio od osnovnog grba pa do dan danas. Pa i grb u periodu 1931-1941 nije imao krunu iz nekog razloga, to je promena jednaka uklanjanju petokrake ili buktinja. Menjan je i grb Partizana i to više puta, te ako pogledaš izvorni grb Partizana u periodu 1945-1947 ni malo ne liči na današnji grb Partizana. Pa i boje grba posle 1947. nikako nemaju veze sa današnjim grbom. Zašto ne pomenuti i Juventus koji je potpuno promenio svoj grb, Mančester Siti?
Logo Reala je bukvalno zadržao sve ključne elemente. Inače, 1931-1941 je vrijeme Druge Španske Republike, Kralj je izbjegao vani, zato je i uklonjena kruna.
@Partizan Igokea/Partizan NIS
Ime sponzora koje je potpuno nebitno, može da stoji i Partizan Univereksport suština se ne menja jer ostaje Partizan. Mega svake godine ima novog sponzora u imenu, Mega Bemaks, Mega Leks, Mega Ishrana, Mega MIS, Mega Vizura, Mega Sokerbet, Mega Mocart itd itd.
Bio je odgovor na tvrdnju da je ime bitno, a grb moda.
@Prekrajanje istorije
Što se tiče prekrajanja istorije, nju su vršili jedino oni čije simbole braniš. O tome postoje razni dokumenti, dokumentarci, knjige. Toplo preporučujem jutjub kanal Pogledi Kragujevac svakom koga zanima istorija 2. svetskog rata na ovim prostorima, brdo dokumentaraca na dosta tema o drugom svetskom ratu. Postoje i knjige koje izdaju Pogledi, ali jutjub kanal je ipak jeftinija opcija. Opet, otišli smo ipak u neku drugu temu.
Huh, koji su to moji? Izgleda da si me stavio u koš sa Nenadom Čankom, ali ne trenerom.
Razni dokumenti, dokumentarci, knjige postoji o svakoj mogućoj temi na ovom planetu. Tako je Vlado Georgijev upao u taj bunar, pa sada misli da je Zemlja ravna ploča i da ga zaprašuju iz vazduha...
Postoji dokumenti, dokumentarci, knjige, a postoje i fakti.
Stvarno odsmo preširoko, niti ću ja tebe ubijediti, niti ti mene.