Engleska Premijer Liga

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: Engleska Premijer Liga

Post by Batica ubica » Wed Oct 02, 2024. 12:28 pm

Irriducibili wrote:
Sun Sep 29, 2024. 12:22 pm
Ovo kolo je bilo ilustracija Baticinog negodovanja prema modernom fudbalu. Ne pamtim kad je bilo ovoliko grešaka golmana i zadnjih linija pri dodavanju :D
Dešava se to redovno, ovo kolo je samo kulminacija.

Moj problem sa tim je što to postaje kao sekta, kao da mora po svaku cenu da se igra iz zadnje linije i da je to jedini ispravan način za igranje fudbala. Prvo što to rade ekipe koje nemaju ni približan kvalitet potreban za takvu igru. Drugo što se to forsira i u visoko-rizičnim situacijama u kojima od rizičnih dodavanja nema nikakve koristi a gde bi lopta trebala da se pošalje što dalje od gola. Kao De Zerbi prošle sezone recimo, bilo je utakmica gde ih neko konstantno visoko pritiska i stvara probleme iz osvojenih lopti blizu Brajtonovog gola i oni konstantno rade istu stvar i ulaze u iste probleme. I ovaj izađe i kaže to je naše opredeljenje i mi od toga ne odustajemo po svaku cenu itd... To je ekvivalent kao kad bi sa petorkom Kalates Jaramaz Adin Vrabac Uroš Luković Koprivica šutirao za 3 svaki napad. Možemo da pretpostavimo kako bi to izgledalo.

Koliko puta zadnjih godina je viđena situacija da ekipa koja se brani pritisne visoko, zadnji vezni ekipe koja napada je okrenut licem ka svom golu i ima igrača na leđima, ostali igrači ekipe koja napada takođe imaju igrača na leđima i štoper/golman umesto da loptu pošalje što dalje od svog gola daje je ovom zadnjem veznom okrenutom licem ka svom golu sa čovekom na leđima... Naravno igrač koji primi loptu licem okrenut ka svom golu sa igračem na leđima ne može da uradi ništa drugo sem da je izgubi i otvori gol šansu protivniku. Pa zatim igranje štopera i golmana sa loptom oko 16 metara, gde im ili uzmu žive lopte ili preseku pasove.

Za probijanje visokog presinga je potrebna izuzetna tehnika, kontrola lopte i smirenost što nema puno igrača. A ako ne možeš da probiješ presing protivničke ekipe nema svrhe rizikovati sa loptom ispred svojih 16 metara. Neki će sad reći da je bitno da držiš loptu u posedu ali to što se golman dodaje sa štoperima na 95 metara od protivničkog gola će vrlo malo doprineti postizanju gola. A tek one gluposti da igrač kod gol auta gurne loptu golmanu i onda golman vrati drugom štoperu da bi na kraju posle nekoliko beskorisnih dodavanja sa štoperima i sam golman udario dugu loptu.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Oct 22, 2024. 5:10 pm

Mislim da je Lopetegi vrlo blizu otkaza u Vest Hemu i da bi vrlo lako mogao da dobije pedalu. Rezultati su slabi, samo 2 pobede i 8 bodova u prvih 8 kola PL je malo, plus rano ispadanje iz Liga kupa petardom na Enfildu. Uz to ubedljivi porazi od Čelsija i Totenhema. A uloženo je 144 miliona € u letnjem PRu, ispunjene su mu sve želje ii dopušteno da se reši dosta igrača.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Mon Oct 28, 2024. 1:38 pm

Tajler Darden wrote:
Thu Aug 15, 2024. 6:35 pm
Siti
Siti, Arsenal, Liverpul, Aston Vila
Brentford, Ipsvič i Lester
Vest Hem
Junajted
Ten Hag
Šta dobijam kao nagradu za prvi otkaz? :D
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Oct 29, 2024. 2:04 pm

Amorim je prva želja MU
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Oct 29, 2024. 5:15 pm

Čestitke Tajleru na pogođenoj prognozi.

Postavlja se pitanje da li je Amorim taj ili je samo još jedan u nizu. Iskreno ja sam očekivao Van Nisterloja do kraja sezone pa kako se pokaže.

Što se tiče Ten Haga, njegov mandat u Junajtedu je šaren. Kao prvo 2 trofeja i 3 finala kupa što ni malo nije za potcenjivanje. U 1. sezoni 3. mesto, u 2. sezoni 8. mesto što je neprihvatljivo za klub Junajtedovog renomea, pa onda i ispadanje iz grupa LŠ i to ispadanje sa 4. mesta u grupi što je takođe neprihvatljivo. Možda može da koristi povrede kao izgovor ali ono koliko su oni otvoreno izgledali tokom prošle sezone, koliko su im lako neki prosečni timovi stvarali zicere je stvarno bilo neverovatno.

Elem, finansijski deo mu ne može biti izgovor jer ga je klub finansijski podržao kao i manje više svakog trenera posle Fergusona. A za razliku od Žozea recimo kojem nisu doveli igrače koje je on hteo, Ten Hagu je i to bilo itekako omogućeno. Za 5 PRa, Junajted je pod Ten Hagom potrošio 660 miliona € na pojačanja.

Što se tiče njega samog, došao je sa reputacijom modernog trenera, koji forsira ofanzivan i lep fudbal nalik onog u Ajaksu. Ipak, kako je video da to nije moguće tek tako, prilagodio se i postao pragmatičniji. U 1. sezoni to je izgledalo vrlo solidno, u 2. vrlo loše a u 3. sezoni vrlo slično kao i u 2.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Oct 29, 2024. 5:53 pm

Amorim je veliki zalogaj, ukoliko je uopste voljan da preuzima MU usred sezone. Sporting bi ga sigurno papreno naplatio

Cavi i Alegri su navodno takodje na listi, kao i Thomas Frank. Videcemo

Edit:

https://x.com/FabrizioRomano/status/185 ... 13658?s=19
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Oct 29, 2024. 6:21 pm

10 miliona € za trenera nije malo uopšte, mada sam očekivao da ga Sporting naplati i više jer je takođe platio 10 miliona € obeštećenja Bragi za Amorima kad je dolazio.

Ćavi je po meni bio realna opcija, Maks možda posle prvog mandata u Juventusu, posle ovog drugog malo teže. Frank je ipak trener za manje klubove za sada, iako se ne bih iznenadio da ga vidim kao trenera neke od vrhunskih ekipa u budućnosti.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Oct 30, 2024. 11:22 am

€10m je bila otkupna klauzula, koju je MU aktivirao. Ništa se tu Sporting nije pitao
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Nov 10, 2024. 1:37 pm

https://x.com/Iconic_Mourinho/status/18 ... 19404?s=19

Jako sam znatiželjan hoce li uspeti na groblju trenera
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Nov 25, 2024. 2:24 pm

Nikad Siti nije bio poznat kao defanzivno dobar tim, prosto njihova filozofija je dosta poseda lopte, ono čuveno ako mi imamo loptu nema je protivnik i ne možemo da primimo gol i sposobni su da daju gol više protiv bilo koga. Ali mislim da ih dugo nisam gledao bušnije nego zadnjih nekoliko utakmica, a pogotovo ovu sa Totenhemom. I protiv Bormuta i Brajtona je to bila serija šansi za protivnike, Sporting im je dao 4 gola ali ovo je izgledalo da Totenhem može da da gol kad god pređe centar. Da li je ovolika otvorenost posledica izostanka Rodrija ne znam, ali svakako nije dobro po njih. Sada su na -8 u odnosu na Liverpul ali samo je 12 kola odigrano, još mnogo ima da se igra. Ipak, izgube li na Enfildu sledeće nedelje... To bi bio težak udarac za njih a veliki rezultat za Liverpul koji bi ih dodatno podigao. Naravno Liverpul mora pasti u jednom delu sezone a Siti će opet početi da igra kao pre u to nema sumnje, previše je tu kvaliteta da bi nastavili još dugo sa lošim rezultatima.

I pored svega, Siti je produžio Pepu ugovor na još 2 sezone (negde sam video i da je 1+1 u pitanju) i stao je iza trenera koji im je doneo toliko uspeha. Poslali su poruku svima da se Pep neće menjati bez obzira na sve.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Nov 25, 2024. 4:30 pm

MC ne samo da je stao iza trenera, vec je najavio bahati šoping vec u januaru

Činjenica da nema Rodrija je ogroman hendikep, ali nije jedini, neaktivnošcu na tržištu su brzo došli do toga da nemaju dovoljno kvaliteta, prave alternative za povredjene igrače. KDB je potrošen, silne povrede su ga svako malo izostavljale, dok je Haland jedini špic, što je potpuno neshvatljivo za tako bogat tim. I opet se vracam na puštanje Palmera, koji je morao biti dugogodišnji vodja tima

U komšiluku redovno stanje, Amorim ce morati da rodi mečku ne bi li nešto postigao u tom luzerskom mentalitetu koji tamo vlada
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Nov 25, 2024. 5:08 pm

To za jednog centarfora je sam Pep rekao da nije frka ako ne dovedu nikoga da zamene Alvareza. Mislim da je njima De Brujne i tata i mama i da im on najviše nedostaje, više i od Rodrija. Vrati li se u formu eto njih opet.
Što se tiče Palmera to je jedna od onih priča, ovaj trener mu nije dao šansu, nije ga prepoznao. Prosto, Palmer u Sitiju nije bio igrač koji je sad. I još važnije, Palmer je u Čelsiju dobio ključeve ekipe što u Sitiju nikad ne bi dobio. U Sitiju bi bio jedan od igrača i bio bi ograničen, dok je u Čelsiju glavni baja i sve se vrti oko njega, ima svu slobodu u igri.

Amorimu ne bih bio u koži. Dok ne skloni grupu od nekoliko prosečnih igrača koja godinama opstaje tamo neće uraditi ništa. Postavlja se pitanje i formacije, kako će uklopiti igrače u 3-4-2-1, ko će biti krilni bekovi što je ključno (Dalo nije taj profil igrača, Mazrauji možda jeste, Šo je ispovređivan i pitanje je koliko može, Malasija ne znam koliko je ofanzivno sposoban), ko će biti štoperi jer za formaciju sa 3 pozadi trebaju specifični štoperi, da li će iza centarfora igrati krila ili desetke, ako su krila gde je tu Bruno koji ne može na 8, ako su desetke gde su tu krila Ganraćo, Rašford, Antoni, Dijalo (koji je igrao krilnog beka sad), ko će biti centarfor ako je Rašford kao juče gde je tu Hojlund... Mnogo pitanja je pred Amorimom, trebaće mu mnogo vremena koje Junajted nikad nema.

Elem, Lester je smenio Kupera. Malo neočekivano da smene trenera posle 12 kola a nije u zoni ispadanja (mada nije ni daleko od nje), očigledno da neće želeti da naprave istu grešku kao sa Brendanom kog su prekasno smenili onda kad su ispali iz lige.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Nov 26, 2024. 2:02 pm

Postavlja se pitanje može li Rumeni, posle svih povreda i odsustvovanja zbog njih, da se uopšte vrati u nekadašnju formu. Nije više mlad

Pep kaže da mu nije frka zbog jednog špica, a ne znam šta bi radio da se Haland povredi. Potpuno neozbiljno za tim sa takvim budzetom

Palmer je blistao svaki put kad je dobio šansu, a nije ih baš puno dobijao. Toliko je očigledno bilo kakav je dragulj u pitanju, prosto mi je neverovatno da Pep to nije video. Prirodan i legitimni naslednik Rumenog. Pep se opredelio da forsira Fodena, koji niti je takav profil igrača, niti ima po mom mišljenju vrhunski kvalitet. Tako je Chelsea dobio lidera za narednu deceniju, praktično za dzabe

Amorim vec u januaru mora biti aktivan na tržištu, inače mrka kapa. Od govana se pita ne pravi
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Dec 07, 2024. 12:57 pm

Utakmice Sautempton-Čelsi i Fulam-Brajton, golmani Sautemptona i Brajtona građenjem igre iz zadnje linije poklanjaju golove... Trend se nastavlja, treneri ne žele da se opamete nego guraju glavom kroz zid u cilju pravljenja svoje reputacije.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Dec 14, 2024. 9:27 pm

Liverpul ne koristi kiks Arsenala, Arsenal ne koristi kiks Liveprula. Na sreću i jednih i drugih Siti je u baš lošoj situaciji a sutra ide gradski derbi.

Robertson je dosta pao ove sezone, mada njegov pad traje od one povrede ramena protiv Španije u oktobru 2023. Koliko se sećam pre toga je bio jedan od boljih igrača Livrepula u sezoni, ove sezone je na nivou Trenta defanzivno. Gol je njegov, nije markirao igrača i podleteo je pod centaršut. Posle i užasan prijem i čist crveni karton. Fulam je ekipa koja zna da igra fudbal i može da igra protiv apsoluno svakoga, samo treba pogledati da im sa klupe danas ulaze Smit-Rou, Adama Traore, Muniz, Nelson.

Mislim da je posle današnjeg poraza moj brat Gari O'Nil pred otkazom u Vulvsima. Kakve li sile drže Lopetegija na mestu trenera Vest Hema ne znam, ali on za sada odoleva :D :D

Moram da pohvalim Marseku, mislio sam da će se raspasti u klubu gde se ne zna za časni krst ali ih vodi nenormalno dobro za sada, kapa dole :good: :good: Koliko god da priđu Liverpulu mislim da nisu ozbiljni za titulu, rekao bih da im za taj poduhvat fali dobar golman, pa onda možda i još jedan dobar štoper uz Fofanu iako ih imaju 5 u timu. Kolvil mi je prosečan igrač, Badijašil je i lošiji od njega iako je prvu polusezonu u Čelsiju izgledao odlično, Adarabiojo je dobar za rotaciju a Disasi mi izgleda najbolje od svih njih.

Kao što sam i pretpostavio a možda i napisao ovde, Postekogluov stil igre je mač sa 2 oštrice. Za nas neutralne to je super, Totenhem je najbolji za gledanje. Mada to ide uz Totenhem jer Totenhemovi navijači imaju tu viziju Totenhema kao nekih "zabavljača", hoće da njihov tim igra lep i atraktivan fudbal ali samo tako se trofeji ne osvajaju. Pogotovo kada je u ekipi još uvek dosta prosečnih igrača koji su ih prodali xy puta. Prosto, možeš da se prilagođavaš ako si Gvardiolin Siti ili Klopov Liverpul, ali kad nemaš taj igrački kvalitet u ekipi onda moraš malo da se adaptiraš.

Nego šta očekujete u sutrašnjem derbiju dana? Ja mislim da će pobediti Mančester :dirol:

Post Reply