Evroliga

Sve o evropskoj košarci.

Moderator: Moderator

Čekićar

Re: Evroliga

Post by Čekićar » Fri May 23, 2025. 3:44 pm

Batica ubica wrote:
Fri May 23, 2025. 2:39 pm
Ovo što je Čele napisao potpisujem od reči do reči. Recimo ideja sa konferencijama mi se svidela pre svega zbog 6 utakmica manje, manje duplih kola, više vremena za treninge, manji rizik od povreda kao i kvalitetnije utakmice na kraju. Ako bude 38 kola+nacionalna prvenstva... I to nisu utakmice intenziteta NBA regularne sezone, već je svaka na krv i nož. Ti recimo igraš duplo kolo i onda ideš u goste nekome ko je odmarao 7 dana i 7 dana se spremao za tebe.
Takodje se i ABA liga prosiruje i ako ne bude konferencija to je onda totalni kolaps....

Sto se tice F4 koji danas pocinje,nisam fan nijedne od ekipa koje ucestvuju ali PAO mi se toliko zgadio da mi je vazno samo da oni ne odu do kraja iz razloga sto Janakopulos radi strasan pritisak van terena,nezapamcen pritisak u svetu kosarke,nema granice,probija dno...Sa druge strane kurceviti Ataman koji malo koga postuje,prepun sebe..

U javnosti se stvorila slika kako je mec Fener vs PAO 50/50 sto je teska budalastina,PAO je daleko kvalitetniji na svim pozicijama i jedini igrac Fenera koji moze da isparira kvalitetom na papiru je Najdzel.
Posto nemam ekipu za koju bih se vezao,biram struku,znaci svim silama za Fener...Sarunas je daleko iznad svih trenera na ovom F4 po pitanju struke,samog terena,taktike,pripreme,targetiranja,specijala,detalja,posvecenosti..Drzi kosarku u malom prstu..Medjutim njemu ne odgovara F4 jer nikad utakmica u potpunosti ne ide u smeru koji si zamislio a tog dana se zavrsava sve,nema vremena za prilagodjavanja...PO sistem je njegov teren gde je kao riba u vodi,pisao sam o tome da ima 20-2 skor u PO serijama i 1 od ta 2 poraza je sa Zalgirisom od onog mocnog Zeljkovog Fenera gde su mu sanse bile bas minimalne..
Takodje je problem sto drzi ekipu pod prevelikom tenzijom,mada u poslednje vreme deluje da je malo olabavio...Mislim da bi za njegovu karijeru bilo idealno da ode jednu sezonu u NBA kako bi se vise opustio i spoj toga i njegovog kosarkaskog znanja,verujem da bi znacilo brisanje patosa sa svima..

Titule Atamana negativno uticu na buducnost struke,jer ako mladi trener pocnu da se ugledaju na njega to bi znacilo blejanje po plazama dok asistenti vode treninge,lelemudanje,nerad...A ti novi mladi treneri nece biti dobri GM-ovi,psiholozi kao Ataman i oticice sve do vraga...Takodje nece imati budzet i kvalitet igraca koje ima Ataman..
Mada ako kosarka nastavi da ide kuda ide ovo ce biti buducnost kosarkaske struke..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri May 23, 2025. 4:43 pm

Iskreno navijam za grčko finale, tu bi gorela zemlja kad bi hala bila pola pola :D :D

Panatinaikos ima najviše upotrebljivih igrača ali ih je Efes prilično namučio. Čak su Nana, realno najdominantnijeg igrača u EL, sveli na vrlo loše % iz igre u 4 utakmice, na momente je baš izgledao da se muči. Videćemo da li Fener može da uradio slično, pomenuo si već da je Šaras doktor pripremanja utakmica. Ipak protiv Efesa. iskočio je Osman sa odličnim utakmicama, Džerijan Grent kojeg bi svaka ekipa poželela, Huančo, naravno Slukas koji je i dalje tata. Koliko je to jaka ekipa kad Lorenco Braun nema minute.

Olimpijakos sam gledao protiv Reala, zna se kako igraju, protok lopte, dosta katova, u odbrani tuku ko Sveti Ilija pogotovo kad igra Vokap. Videćemo kakav će se Furnije pojaviti, on će da pripaljivati u to nema sumnje samo da vidimo da li je u stanju da pogađa.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri May 23, 2025. 7:42 pm

Dominacija Fenera! Majstorska priprema Šarasa, ekipa mu je izgledala dosta nabrijanije, kao da su više želeli pobedu. Fener je vodio čak 38:01 što dovoljno govori koliko su bili dominantni. Čak krajnji rezultat malo vara usled dve teške trojke Huanča i Grenta.

Ovakva pobeda Fenera postaje još impozantnija kad se uzme u obzir da je Hejs-Dejvis imao 7 poena i samo 2/7 iz igre. Mekalum vrhunska utakmica, maltene simultanka u 2. poluvremenu. Meli vrhunska rola i sa skokovima, poenima i blokadama. Biberović odlična utakmica često je ostajao sam što je veliki propust odbrane Panatinaikosa.

Hol odlično počeo i odlično završio utakmicu sa bitnim trojkama. Treba pomenuti i odbranu Birča na preuzimanjima, a ne tako davno smo slušali da Birč nema kolena.

Odlična odbrana Fenera, terali su Panatinaikos na duge napade bez rešenja i vrlo teške šuteve preko ruke. Nan je pogađao za 2, pogodio je dosta teških šuteva ali je za 3 to bilo vrlo loše (0/5) a takođe vrlo rano je ispao zbog faulova. Osman je odigrao odlično stvarno, sam je držao Pao u igri u 3/4 i 4/4 ali sem njega, Nana i Grenta Pao nije imao još raspoloženih igrača. Slukas vrlo loše pogotovo za čoveka tog iskustva na F4. Probali su na kraju da se vrate onim visokim i agresivnim iskakanjem mada je utisak da su samo još više olakšali Feneru.

Čak 14 trojki Fenera a utisak je da ih je moglo biti još i više jer su imali otvorenih pozicija. Čak su svojim promašajima u šutu za 3 i nekim izgubljenim loptama u jednom trenutku vratili Panatinaikos u igru ali ipak su bili toliko bolji da se to nije odrazilo.

Koliko navijača Olimpijakosa je bilo u hali, više puta je grmela njihova pesma to nisam očekivao. Šteta što se Olimpijakos-Monako poklapa sa fudbalom koji će biti vrlo zanimljiv.

Već vidim kako će čika Dimitris da peni po Instagramu :lol: :lol:

Borca

Post by Borca » Fri May 23, 2025. 10:05 pm

Rodjeni pobednik Spanulis.

Čekićar

Post by Čekićar » Sat May 24, 2025. 2:40 am

Dolazi Sarasovo vreme....Status McColluma mi govori to...Saras od pre par sezona bi takvog igraca zakucao za klupu posle prvog side step suta iz driblinga,danas to nije slucaj,daje mu slobodu..I covek je bio game changer..
Jednostavno postoje igraci kojima se to ne sme oduzeti jer su to njihovi sutevi,to je njihova igra...A Errick je ta klasa,37 godina a i dalje bogotac...Da se Karsijaka nije finansijski raspala ne bi video EL do kraja karijere a u nedelju ce postati prvak evrope...Mnogo jaka prica a C.J. McCollum u prvom redu u njegovom dresu...
Inace Errick je jako pametan igrac,ne daje izjave po difoltu vec ulazi u kosarkasku tematiku...Sve u svemu sjajan tip..

Idem sa jednim hot bold predictionom,ugrozice Zeljkovih 9 titula..Mozda previse hrabro al hvalim ga jos od Zalgirisa,u njegovoj igri uvek vidim jasan plan,jasna targetiranja,jasne defanzivne seme....Danas u jednom trenutku u prvom poluvremenu neka blaga sekundarna tranzicija i u vracanju ostaje nizi igrac na Najdzelu a lopta skroz na drugoj strani i Saras odmah podize prst i pokazuje i naravno igraci slusaju,kroz 2 pasa lopta je na drugoj strani na niskom postu i lagani poeni..Cisto da se zna cija je poslednja.....Krstenica mu ne ide na ruku al u narednih 17 godina,9 titula,nije nerealno,mislim da trenutno svedocimo njegovom ulasku u prajm...

Strasna odbrana protiv Panate,posebno na liniji za 3 poena,rezultat ne prikazuje pravu sliku,Fener je bio timski bolji za dvocifrenu razliku ali PAO ima ogroman individualni kvalitet pa su poubacivali dosta teskih suteva...
Fascinantno mi je da Hernangomez i Mitoglu,2 cetvorke koje strecuju nisu imali otvoren pogled 40min...Bez suta za 3 poena do samog kraja i one Huancove kad je vec sve bilo gotovo,da nije bila ta faza meca taj sut ne bi ni uzeo...Samo 3 igraca Panate su uzela sut za 3 ako izuzmemo tu jednu Huancovu...Strahovito mocno od strane Fenera..

Mislim da je Bartzokas zavrsio svoju misiju u Pireju...Ogromna ulaganja a uvek corak vec godinama....Problem je sto im je Monaco uzeo Spanulisa,da je ostao u Peristeriju glavu na panj bih stavio da na leto ide Barci Out Spanulis IN...ovako i nemaju neke opcije,mozda Xavi koji je na leto slobodan...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat May 24, 2025. 2:58 am

Borca wrote:
Fri May 23, 2025. 10:05 pm
Sve na stranu, ali čovek je postigao nešto što niko nije, da James izdominira bez ikakvog silovanja, da pritom razigra ekipu i da pegla odbranu. Kako je dopro do te usijane glave je nepoznanica, ali je ovakav Monako silno motivisan i vrlo opasan
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat May 24, 2025. 4:15 am

Batica ubica wrote:
Fri May 23, 2025. 7:42 pm
Koliko navijača Olimpijakosa je bilo u hali, više puta je grmela njihova pesma to nisam očekivao.
Drugar sa lica mesta mi reče da ih je bilo ubedljivo najviše, što jeste iznenadjenje imajuci u vidu da su zeleni brojnija i strastvenija košarkaška publika u Atini, ali....

Karata naravno odavno nije bilo, osim na crnom tržištu, a Edin reče u prenosu da su se Angelopulosi baš potrudili da dovedu što više svojih navijača. Ispada da su odigrali na terenu na kom bi se očekivalo da Dimitris izdominira

Maštam o našem F4 i Ostojinom "trudu". Sudeci po cenama za gostovanja, naš klupski aranžman bi se merio hiljadama evra
non mollare mai

Borca

Post by Borca » Sat May 24, 2025. 12:56 pm

Irriducibili wrote:
Sat May 24, 2025. 2:58 am
Borca wrote:
Fri May 23, 2025. 10:05 pm
Sve na stranu, ali čovek je postigao nešto što niko nije, da James izdominira bez ikakvog silovanja, da pritom razigra ekipu i da pegla odbranu. Kako je dopro do te usijane glave je nepoznanica, ali je ovakav Monako silno motivisan i vrlo opasan
Moguce da je sad u poznim igrackim godinama malo hladnija nego sto je bila ranije.

Borca

Post by Borca » Sat May 24, 2025. 9:25 pm

Spanski Encestando malopre na X-u napisa da su Real i Barselona protiv prosirenja pred glasanje klubova o tome ali da su navodno u manjini sto se tog stava tice.

"Real Madrid and Barcelona are in the minority for speaking out against the Euroleague's final vote on expanding to 20 teams.
It will be held on Thursday and Dubai and Valencia Basket are the candidates for the places that would be awarded."

Real i Barselona su u manjini oko stava da se Evroliga ne treba prosiriti na 20 klubova pred finalno glasanje. Glasanje ce biti u cetvrtak a Dubai i Valensija su kandidati za ta mesta koja bi bila dodeljena (u slucaju prosirenja).

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun May 25, 2025. 11:35 am

Navodno Panatinaikos je zainteresovan za Šortsa i Papajanisa.

Večeras možda i neočekivano finale. Monako-Olimpijakos nisam gledao celu zbog fudbala ali svesti Olimpijakos na samo 68 poena i to u eliminacionoj utakmici je za svako poštovanje.

Pošto su i jedni i drugi Grci ispali očekujem invaziju Turaka večeras, da cela hala bude Fenerova.

Čekićar

Post by Čekićar » Sun May 25, 2025. 10:43 pm

Prva u nizu za trenutno najboljeg kosarkaskog trenera...Bice ih jos mnogo,kotice se mnozice se..

Saras je sinonim za struku.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon May 26, 2025. 3:50 pm

Ako je Spanulis uspeo da ukroti Džejmsa u polufinalu sinoć to sigurno nije uspeo :D Jedna od onih Džejmsovih utakmica, samo 6/19 iz igre i silovanje lopte u trenucima kad ga nije išlo. Iako je otvorio utakmicu odlično.

Monako je dosta bolje ušao, bolja odbrana, pogađali su ali od kraja 2/4 je krenuo raspad. Fener u nastavku bolji defanzivno, Monako je radio za maltene svaki poen.

Gudurić X faktor, pojavio se u 2. poluvremenu i odigrao i odličnu odbranu i pogodio bitne šuteve. Hejs-Dejvis vrlo loš iz igre ali su bacanja bila savršena 14/14 to se ne viđa često u EL prvo da neko ima toliko bacanja a potom i da rutinski ubaci sve.

Slično kao i protiv Panatinaikosa, Fener je imao više raspoloženih igrača. Boldvin vrhunska rola u 2. poluvremenu. Birč odlična odbrana, Meli je imao svoje minute takođe, Hol koji je opet maltene prelomio utakmicu.

Monako je previše bio zavisan od Džejmsa koji nije isporučio. Tajs i Dijalo su odigrali dobre utakmice, Strazel je nešto pogodio ali sa samo 3 raspoložena igrača u finalu je nemoguće pobediti pogotovo ovakav Fener.

Zadnjih dana vodimo debate oko faulova, a jedan mi nije jasan onaj nad Strazelom na šutu za 3 u 4/4. Boldvin pomerio nogu unazad i ostao je u mestu, Strazel je u doskoku udario nogom, deluje namerno, u Boldvina koji je stajao mirno a Boldvin je dobio nesportsku. Ovakva jedna odluka je mogla da okrene utakmicu.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon May 26, 2025. 4:59 pm

Veci izbor igrača presudio...

James jeste bio onaj stari, ali ga pravdam, nije imao ko drugi da ubaci i morao je da proba da isiluje. Šta da radi kad Okobo i Loyd okean ne bi pogodili, a Dialo na klupi

Što se faula koji pominješ tiče, ušao mu je u cilindar i to je to, ništa po pravilima ne menja što je stao u mestu

Sve u svemu, zaslužen trijumf Fenera i jedna velika nepravda. Po svemu vidjenom na celokupnom turniru, MVP je bez dileme Hall, ali je nagrada otišla u ruke najvecoj zvezdi
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon May 26, 2025. 5:53 pm

Irriducibili wrote:
Mon May 26, 2025. 4:59 pm
Veci izbor igrača presudio...

James jeste bio onaj stari, ali ga pravdam, nije imao ko drugi da ubaci i morao je da proba da isiluje. Šta da radi kad Okobo i Loyd okean ne bi pogodili, a Dialo na klupi

Što se faula koji pominješ tiče, ušao mu je u cilindar i to je to, ništa po pravilima ne menja što je stao u mestu

Sve u svemu, zaslužen trijumf Fenera i jedna velika nepravda. Po svemu vidjenom na celokupnom turniru, MVP je bez dileme Hall, ali je nagrada otišla u ruke najvecoj zvezdi
Isto sam pomislio, NHD je šutirao 6/18 iz igre na F4, sa takvim % ne možeš da budeš MVP bez obzira na realizaciju bacanja u finalu i bitnu ulogu u odbrani.

Džejmsu se mora priznati da se nije sakrio, na tome svaka čast. To je život najboljih igrača, kad ide dobro pohvale su najveće čim krene lošije kritike su opet najveće.

Borca

Post by Borca » Thu May 29, 2025. 2:36 pm

Spanski Encestando prenosi da su 4 kluba bila protiv prosirenja Evrolige na 20, Real Madrid, Barselona, Makabi i Zalgiris.

Informacije koje prenose mnogi oko duzine novih licenci:
- Dubai -> 5 sezona
- Partizan, Crvena zvezda, Monako, Virtus i Valensija -> 3 sezone
- Hapoel Tel Aviv -> jedna sezona na osnovu osvajanja Evrokupa
- Pariz -> specijalna pozivnica za narednu sezonu

Post Reply