NBA

Sve o američkoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: NBA

Post by Batica ubica » Tue Jun 24, 2025. 11:19 am

Čekićar wrote:
Mon Jun 23, 2025. 5:37 am
Haliburton krenuo tekmu bas sa mudima,maksimalno agresivno i sjebe ahilovu i tu je bio kraj vec na samom pocetku...

Oklahoma jeste tokom cele sezone bila najbolji tim i nema im se sta oduzeti ali cinjenicno stanje je sledece da su direktno protiv njih rivali ostali bez Moranta i Haliburtona...Takodje GSW bez Stefa,Boston bez Tatuma...Treba dosta srece da bi se uzeo prsten sto potvrdjuje i to da u poslednjih 7 godina imamo 7 razlicitih sampiona..

Kako je presao igricu Presti dovoljno govori podatak da sledece sezone OKC ima 4 pika prve runde kao da su u rebildingu a oni prvaci...Kapa dole velikom majstoru ove igre...

Raketama je u ovom PO falio neki rutiner,odbrana je bila odlicna ali se napad patio,dolaskom KD-a ako ostane zdrav,kontenderi po mom misljenju...
Sastavni deo sporta jebi ga. Da li bi GS započeo dominaciju da su u njihovom prvom finalu bili zdravi Kajri i Kevin Lav, da li bi Toronto osvojio onda da se Durent nije povredio, da li bi Finiks stigao do finala da se Dejvis nije povredio itd itd.

Krivo mi je zbog Halibartona, ali prosto rizik je bio veliki. Isto kao i Durent, igranje sa istegnućem lista vodi ka kidanju Ahilove tetive. I to je krenuo utakmicu vrhunski, 3/4 za 3. Čak se Indijana odlično držala ali sem Mekonela u 2. poluvremenu nisu imali raspoloženih igrača, uplašili su se.

Čestitke Oklahomi na tituli, pokazali su da su šampionski kolektiv. Ekipa koja igra jako i čvrsto ali ne i prljavo, ne laju, ne unose se nikome u lice i ti fazoni. Irr je apostrofirao nedostatak šuta, to njihov uspeh čini i većim jer su realno bez čistog šutera osvojili titulu. Tamo je najčistiji šuter za 3 Dort, koji je odigrao ozbiljan plej of. Džejlen Vilijams je odličan igrač stvarno, dosta zrelo igra za tek 2. sezonu u seniorskoj košarci. Šeja ne gotivim zbog svima poznatih stvari ali umeće nikad nisam sporio. Iako i dalje stojim pri nekim stvarima.

Krivo mi je što Indijana nije uzela, baš sam ih zgotivio. I sam njihov stil igre, nesebična i timska košarka, nema dominantne zvezde svako može da iskoči, odbrana jako dobra. TJ Mekonel ima srce ko Rusija, Nemhard koji je odigrao vrhunsku seriju. Videćemo kako će izgledati sledeće sezone ili kad neki od ovih momaka budu došli na naplatu.

@Irr i Bruks
Mislio sam da će nuditi ove ostale tipa Adams, Ison i još ovih sporednih što ih imaju. Bruks im je dosta značio defanzivno, mada su oni svakako odličan tim defanzivno a ni Durent nije nikad bio naivan defanzivac. Kao što reče Čele ako Durent ostane zdrav pobiće se sa svakim, a on će ovde biti apsolutno prva opcija. Mislim da je Bruksa ugasio Batler u plej ofu, da je i to uticalo na odluku da ga trejduju. I kako je Bruks nestao u oba pravca u majstorici sa GSom, bila je klasična ol bark nou bajt priča.

Elem, desio se još jedan trejd. Boston je trejdovao Holideja u Portland za Anferija Simonsa (ili Sajmonsa kako se već čita). Mislim da će Portland proslediti Džrua dalje jer će on hteti kod nekog kondendera. Problem u Bostonu je bio ogroman ugovor. Džru je sada već prošle sezone kao 5. opcija u napadu Bostona imao 11 poena u proseku. Čak je i Pejton Pričard imao više šuteva po utakmici u proseku od Holideja koji je bio tek 6. na toj listi. O odbrani je glupo i pričati, čovek je godinama možda i najbolji defanzivac u NBA, na perimetru verovatno i najbolji.

Nadam se da će se NBA opametiti i da će razmak između plej of utakmica biti veći. Realno igraču trebaju 2 cela dana da se oporavi, tipa ako se plej of utakmica igra u ponedeljak sledeća treba da se igra u četvrtak. Dan duže za oporavak znači dosta, uostalom i krajnji proizvod je kvalitetniji. Imali smo primer iz serije Denver Oklahoma gde je 4. utakmica igrana ni 2 dana posle 3. utakmice i ta utakmica je ličila ni na šta, kamenjanje do zla Boga. Nadam se da će ih ova 3 kidanja Ahilove tetive u plej ofu opametiti, da dopuste igračima da se odmore a i trenerima da se bolje pripreme. Krajnji proizvod bi bio kvalitetniji.

Video sam ranije ove godine da Silver razmatra skraćivanje četvrtine sa 12' na 10' što bi po meni bio pun pogodak. 8' duža utakmica je mnogo, pogotovo na 82 utakmice. 8'x82 utakmice=656', 656'/48'=13.7 utakmica. Dakle samim skraćivanjem četvrtina sa 12' na 10' NBA timovi bi po broju minuta igrali 13.7 utakmica manje u regularnoj sezoni a da ne bi morali da smanjuju broj utakmica. Promenile bi se minutaže i proseci poena bi pali ali bi igrači igrali manje, bilo bi dosta više odmora, intenzitet utakmica bi bio jači jer su utakmice kraće a igrači odmorniji. A takođe i sam program bi trajao kraće jer ovako NBA utakmica sa svim tajm autima i kulturno-umetničkim programom traje 2.5-3 sata.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Jun 24, 2025. 4:16 pm

Adams nije predmet trgovine, nema neku vrednost, a Hjustonu je idealan. Dok je Eason nedodirljiv, upravo ce mu Brooks otvoriti minute koji ce doneti puno i njemu i timu. Hjuston je dao samo ono što je hteo, takva im je bila pregovaračka pozicija

Večita tema SGA i faulovi. Zanimljivo je da mu direktni rivali odaju priznanje i za to, jer faul dolazi kao posledica veštine, promene ritma i jedinstvenih kretnji. Ne isfolira faul, vec ga izazove, navede te da ga napraviš. Legitimno

Što se skracivanja trajanja četvrtina, apsolutno sam protiv, mnogi preokreti bi izostali sa evropskim vremenom. A ne znam da li postoji prostor za dužu pauzu izmedju mečeva, ionako su zagazili u leto
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jun 25, 2025. 10:50 am

Irriducibili wrote:
Tue Jun 24, 2025. 4:16 pm
Adams nije predmet trgovine, nema neku vrednost, a Hjustonu je idealan. Dok je Eason nedodirljiv, upravo ce mu Brooks otvoriti minute koji ce doneti puno i njemu i timu. Hjuston je dao samo ono što je hteo, takva im je bila pregovaračka pozicija

Večita tema SGA i faulovi. Zanimljivo je da mu direktni rivali odaju priznanje i za to, jer faul dolazi kao posledica veštine, promene ritma i jedinstvenih kretnji. Ne isfolira faul, vec ga izazove, navede te da ga napraviš. Legitimno

Što se skracivanja trajanja četvrtina, apsolutno sam protiv, mnogi preokreti bi izostali sa evropskim vremenom. A ne znam da li postoji prostor za dužu pauzu izmedju mečeva, ionako su zagazili u leto
Moraće nešto da smisle jer samoj ligi ne ide u prilog da najbolji igrači ispadaju zbog najtežih povreda, pogotovo u plej ofu. Da li je to smanjivanje broja utakmica u regularnoj sezoni (realno taj broj i jeste prevelik, ali to je biznis), da li je to skraćivanje trajanja četvrtina ili nešto treće.

Elem, Porzingis trejdovan u Atlantu u trejdu 3 tima. Atlanta dobija Porzingisa i 1 pik druge runde, Boston dobija Nijanga i 1 pik druge runde a Bruklin dobija Terensa Mena i 22. pik ovogodišnjeg drafta. Boston je očigledno krenuo u rekonstrukciju, čak se pominje da će saslušati ponude za Brauna i Vajta. Neočekivan rasplet samo godinu dana posle titule.

CJ Mekalum, Olinik i 1 pik druge runde idu u Vašington za Džordana Pula, Sadika Beja i 40. pik sa ovogodišnjeg drafta. Videh i da Midlton ostaje u Vašingtonu, sad dovode CJa, imaju i Smarta tako da Vašington pravi iskusnu ekipu možda će i ličiti na nešto sledeće sezone. Pul i Zajon u istoj ekipi, baš me zanima kako će to da izgleda.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Jun 25, 2025. 1:15 pm

Gledao sam juce hrvatski podkast, pored ostalog su se bavili teškim povredama i brojem utakmica. Smatraju da je 66 optimalan broj, ali i da postoji ogroman problem jer su ulaznice i dalje najveci prihod vlasnika klubova. Biznis

E sad, da li su povrede Ahilove tetive posledice ubitačnog tempa, ili su neki drugi faktori u pitanju? Osam igrača je u sezoni doživelo tu povredu, četiri nosioca, ali i četiri marginalca, koji bezmalo nisu ni igrali. Deveti je Tanasis još na pripremama, za kog se tek ne može reci da je preopterecen
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jun 25, 2025. 2:50 pm

Irriducibili wrote:
Wed Jun 25, 2025. 1:15 pm
Gledao sam juce hrvatski podkast, pored ostalog su se bavili teškim povredama i brojem utakmica. Smatraju da je 66 optimalan broj, ali i da postoji ogroman problem jer su ulaznice i dalje najveci prihod vlasnika klubova. Biznis

E sad, da li su povrede Ahilove tetive posledice ubitačnog tempa, ili su neki drugi faktori u pitanju? Osam igrača je u sezoni doživelo tu povredu, četiri nosioca, ali i četiri marginalca, koji bezmalo nisu ni igrali. Deveti je Tanasis još na pripremama, za kog se tek ne može reci da je preopterecen
Ima i ta strana. Uglavnom kažu (što je i potvrđeno Durentovim i Halibartonovim slučajevima) da je igranje sa povredom lista veliki faktor rizika u slučaju povrede Ahilove tetive. Sećam se da recimo Baksi prošle sezone nisu dali Janisu i Lilardu da igraju plej of sa Indijanom jer su obojica imali istegnuće lista, nisu hteli da rizikuju. Lilard je valjda igrao na sopstvenu odgovornost.

Maltene svako pucanje Ahilove tetive je tzv. negativni korak odnosno korak unazad pri driblingu, ode noga pod ugao gde se tetiva toliko istegne da dolazi do pucanja. E sad, da li bi se to dešavalo da list nije povređen... Ima čak i neki baja na Jutjubu koji je valjda neki lekar specijalista za stopala, on mi je iskočio i posle Tejtumove i posle Halibartonove povrede gde priča o uticaju patika na povrede Ahilove tetive.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Jun 30, 2025. 10:15 am

Babo Bogdanović završio karijeru.

Harden dogovorio nastavak saradnje sa Klipersima na još 2 sezone, ugovor na 81.5 miliona $. Rendl ostaje u Minesoti i dobio je ugovor 100 miliona $ na 3 sezone. Lebron je aktivirao svoju igračku opciju na 52 miliona.

Portland je isplatio Ejtona koji je sada slobodan igrač. Isplatili su mu 35.5 miliona $ koliko je trebao da zaradi u sledećoj sezoni. Ejton je slobodan igrač sad, iako je poslednje 2 sezone pao mislim da će biti zainteresovanih za njegov potpis a on neće moći da traži puno veću cenu. Da sam Denver razmislio bih o njemu kao idealnoj rezervi za Jokića.

Sakramento je navodno zainteresovan za dovođenje Šrudera i Vestbruka. Dankan Robinson je odbio igračku opciju na 20 miliona $.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jul 01, 2025. 11:02 am

Denver je trejdovao Portera i pik 1. runde 2032. godine u Bruklin za Kema Džonsona. Džonson je malo lošiji napadač ali bolji defanzivac od Portera, 3&D igrač koji će značiti Denveru. Takođe Denver je vratio Brusa Brauna, još jednog dobrog defanzivca i čoveka koji je dokazano odličan u igri sa Jokićem, odličan kater, prosečan šuter za 3 nije kamenjar ali može da ubaci. Uz Kristijana Brauna to su sad 3 ozbiljna defanzivca spolja plus Gordon na unutrašnjim pozicijama. Još kad bi Denver uspeo da potpiše Ejtona na minimum.

Vidim da je Mareju istekao ugovor, voleo bih da to bude sajn en trejd. Boston bi navodno bio voljan da sasluša ponude za Brauna, možda bi Porland bio voljan da sasluša ponude za Džrua da tu probaju nešto da namikere. Marej je toliko nepouzdan, čovek ide od sjaja do očaja u 3' košarke.

Batum produžio saradnju sa Klipersima na još 2 sezone, ugovor je 11.5 miliona $. Kako je krenulo Klipersi će biti najstariji tim u NBA :D

Najdžel Hejs Dejvis u Finiksu. S obzirom kakvo je stanje u Finiksu verujem da će dobiti minute i prostor.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Jul 01, 2025. 4:50 pm

Cam Johnson nije slabiji napadač od Portera, naprotiv
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jul 01, 2025. 7:31 pm

Valančijunas u Denveru, Šarić u Sakramentu. Napadački maltene savršena opcija kao rezerva Jokiću, donosi poene na više i sa niskog posta, i iz pika i šutem. Defanzivno sličan Jokiću rekao bih, očekivao sam da će Denver da pojuri nekog atletski jakog centra da daje ono što Jokić ne daje u odbrani. Svakako neće Jokić morati da vuče po 40'.

Dobar posao Milvokija s obzirom da su potpisali Majlsa Tarnera, 107 miliona $ na 4 godine. Takođe potpisali su i Gerija Herisa, a produžili su ugovore Prinsu i Geriju Trentu. Lilard je vejvovan, Milvoki će mu isplatiti ono što mu duguje kako bi ispraznio prostor u seleri kepu. Navodno Janis nije zadovoljan ovom odlukom. Takođe, Milvoki je trejdovao Peta Konatona i 2 pika 2. runde za Vasu Micića.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jul 02, 2025. 11:22 am

Dankan Robinson u Detroitu u sajn en trejd scenariju, ugovor 48 miliona $ na 3 godine. Majami će za uzvrat dobiti Simona Fontekija. Dobar trejd za Detroit jer će dobiti jednu ozbiljnu ruku, čovek koji šutira 40% za 3 u karijeri na velikom broju pokušaja.

Tim Hardavej u Denveru za veteranski minimum. Denver radi dobar posao za sad, Hardavej je imao solidnu sezonu u Detroitu verujem da će biti od neke pomoći, doneće veteransko iskustvo što je uvek važno.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jul 02, 2025. 5:25 pm

Dianđelo Rasel u Dalasu kao slobodan igrač, ugovor je 11.7 miliona $ na 2 godine. Vest možda bitna i za nas, videćemo da li će produžavati Dantea.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jul 03, 2025. 10:00 am

Ejton u Lejkersima. Ako uspeju da ga vrate na nivo partija iz Finiksa dobiće ozbiljno pojačanje. Centar koji ima niski post, odličnu poludistancu, odličan je iz pika a čak je dodao i malo šuta za 3. Takođe bio je i jako dobar defanzivac. Naravno 2 godine je proveo u Portlandu gde se nije borio ni za šta, ali ako bude bio ozbiljan pored Lebrona i Dončića to može vrlo lako da bude sezona sa 20+ poena u proseku.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Jul 05, 2025. 5:06 pm

Navodno je Kris Pol na meti Milvokija. Zanimljivo jer su Janis i on baš u ovoj sezoni imali nekih nesuglasica, kao da Milvoki radi sve da otera Janisa :D

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sun Jul 06, 2025. 10:57 pm

Batica ubica wrote:
Sat Jul 05, 2025. 5:06 pm
Navodno je Kris Pol na meti Milvokija. Zanimljivo jer su Janis i on baš u ovoj sezoni imali nekih nesuglasica, kao da Milvoki radi sve da otera Janisa :D
Đubre je kod onog ali upa u finalu Baksa i Finiksa odgurnuo Janisa i tako mu mogao naneti ozbiljnu povredu.

Sreća pa je Janis životinja.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Jul 07, 2025. 10:33 am

Tajler Darden wrote:
Sun Jul 06, 2025. 10:57 pm
Batica ubica wrote:
Sat Jul 05, 2025. 5:06 pm
Đubre je kod onog ali upa u finalu Baksa i Finiksa odgurnuo Janisa i tako mu mogao naneti ozbiljnu povredu.

Sreća pa je Janis životinja.
Mislio sam pre na situaciju iz prošle sezone kad ga je CP sapleo.

Post Reply