FK Partizan

Sve o domaćem fudbalu.

Moderator: Moderator

Tajler Darden

Re: FK Partizan

Post by Tajler Darden » Fri Aug 22, 2025. 6:40 pm

Ne, nego Želimiru ne bi smeo pisnuti što sedi sa monteustašama. Lako je kitu mlatiti nad klincem.

Nema svrhe voditi dijalog sa tobom. Obeležavaš klinca, a ni ti ni ja mu ne znamo stavove.

Nadam se da ćeš uskoro naći drugu žrtvu, da ovi momci malo odahnu od trovanja.

A opet meni spočitavati Vučića, po ko zna koji put... Nije meni smetalo skandiranje Vučiću pederu nego tebi. Možeš do sutra pričati kako nešto vadim iz konteksta, znamo obojica šta je činjenica. 😁
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Aug 23, 2025. 1:44 am

Ako je neko pleo po Želimiru zbog svega i svačega, to sam bio ja i ti to dobro znaš. Nego ti je memorija vazda selektivna. Znam kako je nastala ta fotografija, ali sedeo bi taj sa njima i u drugim okolnostima. Ako treba još o Želimiru, možemo na, na tvoju žalost, najpopularnijoj temi

Vec sam više puta na tu temu, ali opet ta selektivna memorija. Svi su oni, sa časnim izuzetkom pojedinih brdjana, milogorci. Razlika je samo u tome što ne idu svi na Perkovicev koncert, ili barem ne kače svi ponosne objave na društvenim mrežama. Ko je omogucio Milatovicu i Spajicu da vladaju? Ima li razlike sa politikom koju je sprovodio Milo? Buni li se ko zbog dosledne neprijateljske, antisrpske politike koja se sprovodi? Ne vuci me za jezik da do kraja iskažem šta mislim o Crogorcima, nije ovo mesto za to

Što opet nema nikakve veze s fudbalom, ta do skora nam je u klubu obitavao Mujakic. Da se na to svodi, valjda bi mi i Roganovic bio meta, ili Milic, koji je karijeru gradio kod ustaša i šiptara. Samo što njih dvojica nisu ni cent koštali prezaduženi klub. Isto tako smo i tvoj omiljeni dvojac mogli dobiti za neke procente, samo što tu nema mesta direktnom talu. Stoga si jedino u pravu da mi je meta milogorac, ali onaj nauljeni što kleči pred milogorcem iz komšiluka

To što si deklarativno protiv žvalonje, ne znači da nemaš njegovu demagogiju i izokretanje činjenica. Pa gde i kod koga prodje
non mollare mai

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Aug 23, 2025. 10:42 am

Kao što rekoh... Dežurna žrtva za jahanje biće uvek neko.

Elem, danas počinje Srpska liga Beograd.

Teleoptik u prvom kolu gostuje Iskri iz Bariča. Dimitrije Janković i Stefan Petrović su na dvojnoj registraciji, u prvih 11 su i Bajramović i Makević.

Voja Brisel je kapiten, Marko Šćepović na klupi.

Utakmica počinje u 11.

Evo i linka https://www.youtube.com/live/zFtIqIocWM ... qJRnv0HJsT

VPJTS

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Aug 23, 2025. 12:52 pm

Rutinsko prvo kolo i pobeda Teleoptika 0:4.

Evo i nekih isečaka

https://x.com/abrtt8/status/19592066304 ... Kz8ag&s=19

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Aug 23, 2025. 1:15 pm

Tajler Darden wrote:
Sat Aug 23, 2025. 10:42 am
Kao što rekoh... Dežurna žrtva za jahanje biće uvek neko.

Elem, danas počinje Srpska liga Beograd.

Teleoptik u prvom kolu gostuje Iskri iz Bariča. Dimitrije Janković i Stefan Petrović su na dvojnoj registraciji, u prvih 11 su i Bajramović i Makević.

Voja Brisel je kapiten, Marko Šćepović na klupi.

Utakmica počinje u 11.

Evo i linka https://www.youtube.com/live/zFtIqIocWM ... qJRnv0HJsT
Kakav tb na 2010. :D :D

Kako te ne mrzi da pratiš Teleoptik :D
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Aug 23, 2025. 1:22 pm

Zapravo sam ograničio praćenje sporta i odabrao neke druge prioritete. 😁

Nekada sam recimo pratio svih 20 klubova neke lige, sad to ograničim na napr. Barselonu, Real, Atletiko i tako radim za sve.

Mada brat mi je igrao dugo fudbal i onda imam naviku da pratim Srpsku ligu Beograd.

Čak mu je trener u Žarkovu bio Blagojević. 😁

Pratiću Teleoptik zbog naših mladih igrača.

Velika je razlika u kvalitetu između druge i treće lige. Dosta bi za neki dalju budućnost značilo da Teleoptik bude u drugoj ligi. Potencijalno na duže staze važna sezona i za nas po tom pitanju.

Fan fekt treći gol (mislim da ne grešim) dao je Iliev junior.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Aug 23, 2025. 6:20 pm

Tajler Darden wrote:
Sat Aug 23, 2025. 1:22 pm
Zapravo sam ograničio praćenje sporta i odabrao neke druge prioritete. 😁

Nekada sam recimo pratio svih 20 klubova neke lige, sad to ograničim na napr. Barselonu, Real, Atletiko i tako radim za sve.

Mada brat mi je igrao dugo fudbal i onda imam naviku da pratim Srpsku ligu Beograd.

Čak mu je trener u Žarkovu bio Blagojević. 😁

Pratiću Teleoptik zbog naših mladih igrača.

Velika je razlika u kvalitetu između druge i treće lige. Dosta bi za neki dalju budućnost značilo da Teleoptik bude u drugoj ligi. Potencijalno na duže staze važna sezona i za nas po tom pitanju.

Fan fekt treći gol (mislim da ne grešim) dao je Iliev junior.
Šta kaže za Srđiolu :D

I ja imam naviku praćenja nižih liga, često znam da odem da pogledam poneku utakmicu okružnih, međuopštinskih pa čak i opšinskih liga nekad. Ponekad i neka utakmica zonskih liga kad se namesti.

Slažem se Teleoptik treba da igra PLS uvek, PLS je već profesionalni fudbal. To je nekad i bilo dok ga nisu razvalili stručnjaci. Teleoptik je odlično zamišljen kao prelaz između omladinske škole i prvog tima. Zna se da su omladinske kategorije i seniorski fudbal dva različita sveta, da je prelazak u seniore šok za većinu mladih igrača. Igraš odjednom protiv odraslih ljudi koji su jači fizički, spremniji, namazaniji, fizikalniji. I tu je potreban period prilagođavanja, a pogotovo u Partizanu kad kažu da si mlad igrač očekivanja su odmah ogromna nije to lako izgurati kad si dete praktično. Ja bih svakom mladom igraču uveo obavezan Teleoptik bar jednu sezonu, da se naviknu fizički i psihički na seniorski fudbal, da očvrsnu, da skupe iskustvo igranja seniorskog fudbala. A ne da se prvi put sa seniorskim fudbalom susreću u prvom timu gde često budu kao da su pali s marsa, mnogo je igrača propalo jer su prerano gurnuti i nisu uspeli da izguraju.

Jeste tu problem da je danas mladima ispod časti da idu po pozajmicama, ali imaju primeri igrača iz PL koji su se sa pozajmica vraćali i igrali za svoje klubove (Kejn je recimo igrao 1.5 sezonu u Čempionšipu i pola sezone Ligu 1 pa je postao to što je postao). Sve to može vrlo dobro i lepo da se organizuje i da posle 1-1.5 sezone već dobiješ igrača spremnog za seniorski fudbal, koji se navikao fizički, očvrsnuo, ojačao psihički i već ima neko iskustvo, već zna šta može da ga očekuje. Kome se ne sviđa zahvalnica, ni za kim ne treba kukati i nikoga ne treba moliti. Niko nije veći od kluba pa ni razni Pantići, Živkovići, Popovići i ostala deca alavih roditelja.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Aug 23, 2025. 6:48 pm

Kaže da Blagojević jeste zaluđenik za fudbalom . 😁

Bio mi je brat kapiten u toj ekipi Žarkova... Od poznatijih igrača tu su bili Srđa Knežević i Miloš Bogunović i na štoperu Omega Roberts (mislim da je on). U to vreme igrao (Omega) i fudbal i radio u magacinu. 😁

Saglasan sam sa svime. Teleoptik je nekada bio oaza talenata, dok ga Vazura nije uništio. Sklanjanje pokojnog čika Trbe jedna od većih sramota kluba.

Neverovatno kakvi su talenti tu prošli i nadam se da je ovo početak nečega. Uz sve svoje mane ipak su kmekavi Mijatović i Lazović (za kog ljudi imaju samo reči hvale) igrači za ozbiljnom internacionalnom karijerom i verujem da imaju viziju kako bi klub trebalo da izgleda.

Zdrav Teleoptik može da bude ozbiljan pogon, zato što za razliku od košarke nema nekog NCAA da udari monopol. Tržište je ogromno i igrač se uvek može pronaći.

Ovi momci koji su sada u prvom timu nisu talenti kakve smo nekada imali. Recimo talenat Ugrešića i Dragojevića ne može se porediti sa Smiljanićem kog si pominjao, ali je početak nečega.

Apsolutno sam saglasan sa svime napisanim.

Dodao bih da i nije samo talenat ključan, već i nečija spremnost da odere kolena ne bi li uspeo (isti princip je i u životu, ne samo u sportu.

Ova ekipa sastavljena je mešano od talenata i momaka koji će uz dobar rad napraviti nešto. Malo njih će doći do lige petica, ali ovakvim radom svako će napraviti pristojnu karijeru.

VPJTS

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Aug 23, 2025. 7:38 pm

A šta ce Teleoptik na ovoj temi, kad imamo odgovarajucu za njih?
non mollare mai

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Aug 23, 2025. 7:39 pm

Zato što piše petoro ljudi i Teleoptik je svakako vezan za Partizan.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Aug 23, 2025. 8:42 pm

Tajler Darden wrote:
Sat Aug 23, 2025. 6:48 pm

Bio mi je brat kapiten u toj ekipi Žarkova... Od poznatijih igrača tu su bili Srđa Knežević i Miloš Bogunović i na štoperu Omega Roberts (mislim da je on). U to vreme igrao (Omega) i fudbal i radio u magacinu. 😁
Čari nižih liga :D :D
Tajler Darden wrote:
Sat Aug 23, 2025. 6:48 pm

Dodao bih da i nije samo talenat ključan, već i nečija spremnost da odere kolena ne bi li uspeo (isti princip je i u životu, ne samo u sportu.
Slažem se apsolutno, to je najbitnije. Malo je bilo većih talenata od Džigija Ninkovića na primer, ali je malo bilo i većih budala. Talenat može da dovede igrača u bolju poziciju da uspe, ne može da mu garantuje uspeh. Zalaganje, fokus i stav, bez ta 3 parametra možeš da budeš Ronaldinjo džabe je. Plus vanterenska posvećenost, ishrana, spavanje, rad u teretani, izbegavanje izlazaka i raznih gospođica sumnjivog polnog zdravlja i upitnih moralnih karakteristika... Sve je to bitno.

Evo npr. Filip Stevanović je bio veliki talenat pa evo ga 5. sezona zaredom po nekim nebitnim pozajmicama a učinak nikakav, 5 golova i 3 asistencije za 4 sezone (60 utakmica). A u jesen 2019. je izgledalo da će jednog dana igrati bitnu ulogu u najjačim klubovima.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Aug 24, 2025. 1:22 am

non mollare mai

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sun Aug 24, 2025. 6:28 pm

Milošević, Jurčević, Simić, Milić, Roganović, Ugrešić, Dragojević, Trifunović, Vukotić, Sek i Milošević.

To je prvih 11 za večeras.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Aug 25, 2025. 4:04 pm

Blagojevićeve izmene su definitivno problem. Često ih kasno vrši, juče je Natha ubacio prekasno Natho je morao u igru oko 60' a izmenu centarfora Kostića neću ni da komentarišem uvodi momka u 87'.

Milić je opet odigrao odlično, podseća dosta na Valientea po stilu igre. Nije brz, nije preterano jak ali igra na postavljanje i anticipaciju. Ako ovako nastavi dobar potpis. Simić je odigrao korektnu utakmicu pogotovo 2. poluvreme.

Karabeljov je trenutno bolji igrač od Dragojevića. Bolje se postavlja i sigurniji je na lopti od njega. Dragojević se bori nema šta, igra srcem ali je trenutno Karabeljov bolji.

Vukotić često zna da bude sebičan u nekim situacijama, juče onaj šut na 2:2 je morao da ide na B. Kostića. Slično je bilo kad je dao gol IMTu gde je imao Seka desno ali je šutnuo ipak. Desetka mora da donese najbolju odluku za tim a ne za sebe.

Natho i Vukotić kad igraju zajedno ekipa gubi na trčanju i defanzivi, ali Natho je najkreativniji i najkvalitetniji igrač ove ekipe i mora da igra bar pola sata. Svaki put kad je ušao doneo je nešto. Čak je sinoć i prekide izvodio odlično a obično izvodi balone iz kornera i slobodnjaka sa strane.

Drugi gol ide Miloševiću na dušu, njegov ugao još nije bio neki šut Jurčević je odradio solidan posao ono je morala da bude odbrana golmana.

Šanse moraju da se koriste, utakmica mora da se ubije kad je 1:0, 2:0.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Aug 25, 2025. 5:26 pm

Milic je vec sada dobar potpis, ako se pogleda konkurencija na njegovoj poziciji. Igrač ruskog drugoligaša je bar za klasu bolji od svega čim raspolažemo i na to ništa ne treba dodati

Sve ostalo si vec napisao
non mollare mai

Post Reply