Italijanska Serija A

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: Italijanska Serija A

Post by Batica ubica » Fri Jun 06, 2025. 1:18 pm

Houdini wrote:
Fri Jun 06, 2025. 11:27 am
znaci Kivu :D

ovo je slicna situacija kao 2010. godine, kada je vidljiv kraj jednog ciklusa (doduse tada je Najveci uzeo tripletu :biggrin: ).. tada se pogresilo sto je doveden Benitez, kao iskusan trener, ostavljeni igraci i mislio se da se moze jos koju godinu mozda jahati na talasu, ali je usledio krah narednih godina..

ocigledno je ove sezone izabran neki "ribilding", pa je sa tim u skladu i trener biran, jer imalo se sta izabrati od ovih iskusnih trenera, verujem da bi Najveci jedva docekao.. zbog Svetskog prvenstva nije bilo mnogo vremena, pa je nakon sto je Fabregas otpao, Kivu bio drugi izbor..

e sad Kivu.. kao igrac jedan od omiljenih, karakter, snaga, pozrtvovanost.. kao trener stvarno ne znam, ali cinjenica da je Mota ponudjen, a izabran Kivu govori dosta o tome.. bio je u mladjim kategorijama, imao dobre rezultate, u Parmi napravio dobar rezultat.. tako da ga znaju u Interu, a i on zna Inter.. kako ce biti videcemo, ono sto je cinjenica je da nasledjuje tim koji nije osvojio nijedan trofej u sezoni i koji ce ici u neku vrstu rebildinga..

svetsko prvenstvo je blizu, prvi zadatak je da digne tim iz psiholoskog kratera kakvog mu je prethodnik ostavio..
Samo što je Rafa tada bio krem de la krem svetskih trenera, jedan od najboljih na svetu u tom trenutku. Kivu je ipak početnik, sa nepunih pola sezone treniranja Parme. Mlađe kategorije ne uzimam za ozbiljno, to nije isti sport kao seniorski fudbal i što se tiče treniranja i što se tiče igranja. U mlađim kategorijama i ja mogu da budem trener.

Na prvu loptu ozbiljan korak unazad u odnosu na Inzagija, videćemo kako će to izgledati dok se selektira tim i počne sezona. Ne bi me iznenadilo da sad neki igrači poput Lautara, Bastonija, Barele, Damfrisa ili Tirama zatraže transfer, za ozbiljan projekat je potreban i ozbiljan trener iako naravno bez dobrih igrača nema ni dobrog trenera.

Ovo sad stavlja Napolija kao glavnog kandidata za Skudeto ako čika Konte ostane i ako mu De Laurentis ispuni želje a izgleda da hoće.

Uvek mi bude nekako tužno kad igračka legenda postane trener kluba u kome je legenda, velike su šanse da neslavno završi i delimično ukalja ono što je uradio kao igrač. Viđeno i kod nas xy puta, nažalost.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Houdini

Post by Houdini » Fri Jun 06, 2025. 2:55 pm

zapravo ovo oko trenera je moja najveca zamerka Maroti, zapravo jedina.. od kad je postavljen za trenera bio sam skeptican prema Inzaghiju, tek nakon prvog skudeta sam ostavio prostor da promenim misljenje.. previse je Marota dao kredita Inzaghiju, neki treneri su propusteni, neuspesi su se prikrivali time da treba vremena da se to sve ustimuje.. i onda mu ga je ovako Simone zavukao, gde imas prakticno 3 dana da nadjes trenera, a svi su ostali vec imali ocigledne dogovore, jedino je Inter cekao da vidi sta ce Inzaghi da odluci..

Fabregas je navodno hteo, ali Komo nije hteo da ga pusti, pa je ostao Kivu kao opcija, koja ako nesto nije kako treba, nije problem raskinuti.. 2 godine, 2.5 miliona po sezoni..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jun 06, 2025. 9:02 pm

Gasperini i zvanično novi trener Rome, napustio je Atalantu posle 9 sezona. Čovek koji je od Atalante napravio stabilan evropski klub, ekipu koja je uglavnom igrala atrktivan i lep fudbal i na kraju čovek koji je Atalanti doneo prvi i jedini evropski kup.

@Hudini
Jeste greška sportskog sektora to što ih je odlazak Inzagija ostavio bez rešenja, morali su da imaju nekoga spremnog kao zamenu.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Jun 06, 2025. 11:30 pm

Batica ubica wrote:
Fri Jun 06, 2025. 9:02 pm
@Hudini
Jeste greška sportskog sektora to što ih je odlazak Inzagija ostavio bez rešenja, morali su da imaju nekoga spremnog kao zamenu.
Pa da su se konsultovali sa strukom, sns zidar bi vec vodio trening
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Jun 13, 2025. 12:08 am

Cika Conte je bio na izlaznim vratima Napolija i onda se odjednom pojavila vest da ipak ostaje...

I paf,KDB...Sto znaci da je De Laurentis odlucio da odresi debelo kesu...

KDB jeste u padu,ne moze vise igrati u kontinuitetu PL ali u Seriji A gde su ritam i tempo daleko ispod PL,imamo brojnih primera gde fudbaleri u poznim godinama idu u Italiju sto nije slucajno i verovatno potvrdjuju ove moje reci..Mislim da ce kidati na cizmi,imace vise prostora,vremena,nece morati mnogo da trci...Plus su cika Conteove ekipe jake na prekidima a sad su dobili jedan od najboljih centarsuteva na svetu..

Lepo je krenulo,videcemo dalje...Mora jos,nece izgurati 2 fronta...

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Tue Jun 24, 2025. 12:21 pm

A za KDB može doći i Darvin.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jun 24, 2025. 1:01 pm

Tajler Darden wrote:
Tue Jun 24, 2025. 12:21 pm
A za KDB može doći i Darvin.
Ako i njega čika Konte uspe da opravi onda je i definitivno jedan od najvećih.

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Jul 01, 2025. 11:56 am

Imam drugara koji navija za Inter i gleda svaku njihovu utakmicu i kaze mi da su jezivo losi na ovom SP i vec je bacio BoldPediction da ce se menjati trener u toku sezone..

Sa druge strane Inzagi izbacuje City,pravice ga Hudini od blata :D

Kivu i Kolarov kakav duo za Steauu i to pod Causeskuom :lol:

Houdini

Post by Houdini » Mon Aug 25, 2025. 10:22 pm

igraci nakon 4 godine konacno pustili krila, plesemo

PKAŠ

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Aug 25, 2025. 11:33 pm

Trošite se vec na početku sezone, Simone bi vec na 3:0 izdao instrukcije da se olabavi, duga je sezona
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Tue Aug 26, 2025. 6:56 pm

Dajte PSG da se igramo da se igramo

PKAŠ

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Aug 26, 2025. 6:59 pm

Imali ste ga, nije išlo po planu

Bolje vidi šta cete s Napolijem, koji je sve jači
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Sep 13, 2025. 8:03 pm

Houdini wrote:
Mon Aug 25, 2025. 10:22 pm
igraci nakon 4 godine konacno pustili krila, plesemo

PKAŠ
:rofl:

Poverovao si u Kivua i Kolarova,brate napaceni mislio sam da si ozbiljniji😄

Vratiti Murinja,za jos jedan ples…

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Sep 21, 2025. 8:06 pm

Ono kad je klub taoc jedne jajare, pa je logično da igrač sa 38 godina bude starter u derbiju, koji ulaganjima u timove podseca na beogradski. Niti hoce da uloži, niti da proda klub, životari se iz sezone u sezonu

LOTITO MERDA!
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Oct 07, 2025. 7:51 pm

Pogledao sam u nedelju Juventus-Milan, pravi italijanski derbi daj da ne izgubimo a ako dobijemo super :D

Modrić klasa i dalje, i to igra zadnjeg veznog ispred odbrane što je malo igrao u karijeri, obično je bio BTB. U odbrani se vrhunski postavlja i čita igru, kako trči čovek sa 40 godina neverovatno :blue: Pasovi kakve deli, bruka...

Lepo je to Maks uklopio. Tomori igra dobro i to je baš igrao protiv Jildiza skoro celu utakmicu (dok Jildiz nije izašao), Fofana i Rabio su sposobni trkači i vidim da se često pojavljuju u završnici. Salemakers u ulozi krilnog beka koja mu najviše paše. E sad postoji pitanje centarfora, mislim da ovaj Himenez nije kalibar da ih vodi do titule. Pulišić igra odlično, on je ovde glavni igrač uz Modrića. Ali fali ovde čovek koji će dati 20 golova, koji će uz Pulišića doneti golove.

Leao nije ta pozicija a kod njega je mentalitet uvek bio upitan. Fizikalije su top, odličan dribler, solidan završni pas i završnica ali nikad nije namestio glavu na duže staze. Sad je imao 2 šanse da reši utakmicu i nije uspeo.

Ovaj mladi momak u Milanu Bartesagi je vrlo pristojno odigrao, dobro je odradio posao defanzivno. Videćemo koliku će minutažu imati kad se vrati Estupinjan.

Juve onako, imaju potencijala i to je to. Nisam ni znao da je Rugani i dalje kod njih, iznenadio sam se kad sam ga video u prvoj postavi. Vlahović očigledno ne igra jer neće da potpiše ugovor ali je ubedljivo najbolji njihov centarfor i najbolji igrač ove ekipe Juventusa. Baš čudna situacija, ali mogu da razumem klub koji neće da Vlahović preko njih sebi pumpa cenu.

Post Reply