KK Partizan

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: KK Partizan

Post by Batica ubica » Sat Sep 27, 2025. 2:38 pm

dacolik wrote: ↑
Sat Sep 27, 2025. 2:04 pm
Batica ubica wrote: ↑
Sat Sep 27, 2025. 10:07 am
Nadam se da nije istina, ovaj bi bio još jedan koji mora da se privikava na Evropu. 2 sezone u australijskoj ligi, G ligu i letnju ligu ni ne računam to je neozbiljno. Vidim da su mu u australijskoj ligi bacanja u obe sezone bila ispod 70%, odmah se pali crvena lampica, plej sa tako lošim % sa bacanja. Šut za 3 mu je prve sezone bio 26% što je izuzetno kamenjarski, prošle sezone je to bilo prosečnih 35%.

Naravno sad su mediji udarili reklamu da dovodimo igrača iz Golden Stejta a on je Golden Stejt video kao Danilo Pantić Čelsi svojevremeno.

Zato si nam prizivao Kalatesa koji posljednje 3-4 sezone ne moze ni do 50% da dobaci s bacanja. :D
Mali uzorak, nemaju kad da ga fauliraju jer ni ne ide na ulaz :D :D U nekim sezonama je šutnuo manje bacanja nego što je odigrao utakmica, za njega to ne pravi neku razliku pogotovo u manjoj ulozi.

Nick the Brick bi sigurno doneo druge kvalitete, za ovog ne znamo kakav bi bio na EL nivou. Kalates bi bio idealna rezerva Karliku, da uđe sa klupe na 10'-15', podeli 4-5 asistencija, ubaci 4-5 poena, ukrade neku loptu, odigra odbranu. A kod nas bi potencijalno mogao u petorke gde svi šutiraju za 3, ne bi se osetio njegov kamenjarski šut. A ne bi padala kreacija izlazkom Karlika, ne bi moralo da bude improvizacije koju Želimir voli.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Sep 28, 2025. 6:30 pm

Nadam se da Želimir gleda utakmicu Njukasl-Arsenal, ima u Njukaslu par njih mogli bi da odigraju centra :D :D

Milorad

Post by Milorad » Tue Sep 30, 2025. 11:56 pm

Smrt, porez i zeljkova switch odbrana.
pa jbg

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Oct 01, 2025. 4:37 am

Nova sezona,isti problemi,godina peta.....igraci se menjaju,problemi ostaju....a milion puta prosle sezone sam cuo kako Zeljko i na tajmu i tokom igre urla da koristimo male faulove,koliko imamo jos do bonusa i slicno....Pametan nisam,jebeno mi u glavu ne ide da primas 50pts za poluvreme a napravis jedan faul u cetvrtini...To su jako neozbiljne stvari za ovaj nivo kosarke....I umoran sam vise od toga...

Poraz sam ocekivao iz vise razloga....Promenili smo 3 kontinenta u jako kratkom vremenskom periodu.....Karlik i Tajrik propustili pripreme,prvi imao i neki zahvat na ruci..Daleko su od neke top forme a to su nasa 2 pokretaca...Bonga ostao do kraja evrobasketa...Jednostavno je Dubai imao bolji momentum...

Bice ovo bolje i vremenom cemo rasti....Poraz nije problem ali mekoca sa kojom igramo mi jako smeta....

Uvek ponavljam...FAUL JE VELIKO ORUZJE U KOSARCI...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Oct 02, 2025. 12:06 am

Pošto Ostoja zamišlja klub kao putujuci cirkus (vec planira Kinu i Čikago narednih godina), ništa osim poraza nismo mogli ni očekivati. I to upravo na ovakav način, pošto igrači nisu stigli ni da se čestito raspakuju od putovanja po svetu

Epilog bavljenja turističkom agencijom, umesto košarkaškim klubom, ogleda se i u tome što još uvek nemamo centra, a sezona je počela. A ta improvizacija ce nas koštati više, nego one sa plejem i četvorkom iz prethodnih sezona. Sad vec uobičajena rupa u reketu, u ovom trenutku je krater. Mi cemo ofanzivno kliknuti, ali defanzivno nema šanse sa ovakvim rosterom

Prilično je bespredmetno baviti se učinkom pojedinaca u utakmici bez energije, ali moram apostrofirati dvojicu koja su bila na nivou, Bongu i Osetkowskog. Ovaj potonji, ima sve predispozicije da tiho i nenametljivo postane vrlo bitan šraf. Nije do njega što ne može uspešno da čuva više od njega, ali najvažnije je da Ostoja broji pare

Parker, kao prva ofanzivna opcija, može i odigrace osetno bolje, baš kao i oba Jonesa kad se ustale posle pauze. Miltona cemo vec morati da čekamo, potrebno mu je vreme da se privikne. Sterling nas je navikao na oscilacije, a tek ih od Washa moramo očekivati. Ostali nisu ni vredni komentara, osim da od Vanje ipak očekujem da se izdigne iznad nivoa Lakica. Jer sinoc nije bilo razlike izmedju njih

Ide odmorni Milano, nece nam biti lako da ne otvorimo sa 0:2
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Oct 02, 2025. 10:35 am

Manje više sve ste opisali. Loša odbrana linije za 3 poena, mnogo otvorenih trojki smo dopustili a mnogo i poena na obruču. Baš smo delovali loše defazivno, slično kao i prošle sezone odigramo par dobrih defanzivnih poseda po četvrtini.

Imamo lepu rotaciju igrača spolja, valjao bi tu još neko da odmeni Karlika da ne moramo da gledamo improvizacije. Maltene svi spolja mogu da igraju dobru odbranu pa čak i Karlik i Vašington od kojih smo prošle sezone očekivali da budu rupe u odbrani a zapravo su vrlo pristojni defanzivci. I prošle sezone smo pokazali da možemo da igramo dobru odbranu ali to nije bilo konstantno cele sezone, što se dešava od Želimirovog dolaska. Sve je to na par poseda ili ako povežemo 3-4 utakmice gde je strong difens. Igrači se menjaju ali neke stvari ostaju iste, neverovatno mi je da pomislim da Želimir ne posvećuje dovoljno pažnje odbrani, čovek koji je karijeru gradio na tome.

Lepo je što nećemo zavisiti od jednog čoveka tj. od Karlika, Braun, Vašington, Milton svi su oni sposobni da iskreiraju sami sebi poene. Parker je još jedan takav, kao i Tajrik za koga znamo da ima i niski post i fejs ap. Napad neće biti problem, samo ako budemo dodali odbranu.

E sad, za centra bih voleo nekog sposobnog defanzivca, neko ko može da preuzima i iskače, ko će dobro da gradi. U napadu ne mora da zna ništa više od zakucavanja koja bi mu Karlik nabacivao, ali da sa njim na terenu odbrana bude dobra. Recimo Venjen Gabrijel profil igrača, možda smo mogli da dovedemo njega ali on ode u Bajern. Ne bih se bunio ako bi to bio neki andersajz, samo je pitanje šta je dostupno na tržištu trenutno. Ovi što će biti katovani iz NBA pitanje je koliko mogu, to su momci koji nisu igrali ozbiljnu košarku. Garbdiž tajm minuti u regularnoj sezoni NBA su sve samo ne ozbiljna košarka. Pa čak i neki koji su igrali ozbiljne minute u NBA regularnoj sezoni pitanje koliko mogu jer je regularna sezona EL intenziteta kao EL plej of, nema razlike a regularna sezona u NBA je nižeg intenziteta.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Oct 03, 2025. 10:28 am

Bitna pobeda, da se ne krene sa 0:2. Borba za plej of počinje sad, da ne dođemo u situaciju kao prošle sezone da nadoknađujemo 2-8.

Odbrana bolja nego protiv Dubaija ali kao i prošle i pretprošle sezone nekonstantna. Niko nema problem kad čovek pogodi preko ruke, zadaci odbrane su da natera napad da se oseća nekomforno, da natera napad da maksimalno radi za svaki poen i da natera napad na najteži mogući šut. Ali kad Šilds ili Bruks ostanu sami na šutu za 3 više puta, onda ga jebi. U 3/4 se osetilo da se vraćaju i na 20 razlike jer su brzo i lako davali koševe. Bilo je situacija gde ostanemo u dropu i čovek nam zakuca što je nedopustivo. Iskontrolisali smo njihov skok što je pozitivno, samo 4 ofanzivna skoka su imali a to nam je problem od davnina.

Karlik na svom nivou, dobro je i kreirao i ubacivao. Šut je kod njega varljiva kategorija, može da ubaci 3/3 kao sinoć a može da bude i 1/4. On svoje poene traži na poludistanci i ulazima.

Braun kao prošle sezone. 20 poena na 7/10 iz igre + dobra odbrana. Naš najpouzdaniji skorer bez dileme.

Milton se često previše zaleće, previše žuri. Neke šuteve poteže prerano, navika iz NBA koja se ovde ne radi :D :D

Bonga standardno dobar, odbrana odlična i na lopti i od lopte. Kako je izvukao ono polaganje u kontri, ja nisam ni video da je koš. I to sve bez pogođene trojke.

Vašington kad se bude upalio nekog će upropastiti, a dok se ne upali najebali smo :D Lepo je videti da ima više minuta ove sezone i više poverenja, da ne ide na klupu posle 1. greške. Znamo svi da je odličan napadač i da mu malo treba da se zapali. Protiv Dubaija mu je izašlo onih par zicera, na tome mora da radi. Jedino što ne sme da se ponavlja je ono padanje u bedak posle promašaja, druže trči nazad. Imao je onaj loš faul sa strane pomoći kad je Vanja odigrao odličnu odbranu na Šildsu, još je bio istek napada ono ne sme da se radi.

Parker je imao neka sumnjiva rešenja u završnici. Ipak ubacio je 2 trojke, ono odlično kucanje. Od njega se očekuje da uzme i više šuteva od ovih 6. Tajrik slabo u napadu mada nije ni imao puno lopti, brzo je ušao u problem sa faulovima. I tačno se video pad u njegovoj odbrani kad je ušao u problem sa faulovima, ne sme više da bude agresivan. Ali kao što reče Srđan u prenosu kad je fokusiran odbrana izgleda odlično.

Osetkovski onako. Jednom je odbranio Gudurića na preuzimanju, jednom ga je Gudurić lako probio. Deluje mi da ima spore noge, da će ga ekipe gađati u preuzimanjima.

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Oct 03, 2025. 1:28 pm

Jako vazna pobeda,ne smes kod kuce gubiti od Armanija ako imas PO ambicije....Poslednji napad sam proveo na nogama vicuci pravi faul,strah u meni izmice kontroli :D

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Fri Oct 03, 2025. 1:32 pm

Sramotan odnos kluba prema navijačima ne prestaje.

Pukom srećom nije došlo do stampeda ispred ulaza. Iživljavanje prisloničkog limara doživelo je vrhunac i konačno je dobio svoju porciju.

Neverovatno je da su ulazi na istoku i zapadu bili zatvoreni i da su sve sjatili na jug i sever, pride nijedan ulaz nije bio obeležen.

Saopštenje u kojem pominju 2000 karata je klasična naprednjačka pomija koju će samo debil usvojiti.

Oko kluba se stvorila negativna energija i zaista treba biti umetnik da to uradiš, a na klupi ti Željko Obradović.

Toliko mi se sve zgadilo da sam najmanje gledao košarku.

Limar koji se inače šepuri i prolazi uvek pored juga, sada se okrenuo i pobegao na suprotnu stranu.

Neka se napuše kurca prislonička džukela i Geri kafeterija.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Oct 04, 2025. 10:21 am

Kada dođu još dvojica igrača ili makar dugo očekivani centar, roster će biti kompletiran.
"Nema potrebe da naši navijači brinu, stručni štab ima kontrolu i znamo da nam trebaju te dve pozicije. Pogotovo taj centar koji će se desiti uskoro. Mislim da dok su drugi spavali Zoran Savić je sa skautima vredno radio, videli smo Murinena ranije. Bili smo u pregovorima sa agentima i s njim, bili smo brži od njih", nedavno je rekao Mijalović.

Sada je predsednik beogradskog kluba u razgovoru za 'Žurnal' objasnio da se za sve pitaju Zoran Savić i Željko Obradović. On ne zna kada bi 'petica' mogla da stigne.
"To će pre da vam kažu Željko Obradović i Zoran Savić. Ja se mešam u domenu odobrenja troškova i obezbeđivanja novca. A, budžet za centra imamo. Opredeljenje struke je da angažujemo igrača samo ako može da nas učini boljim timom, ne zbog kvantiteta. I u tome imaju moju podršku", kaže Mijailović.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Oct 04, 2025. 2:03 pm

Kaže li nešto za sramotan odnos prema navijačima?
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Oct 04, 2025. 2:27 pm

Tajler Darden wrote: ↑
Sat Oct 04, 2025. 2:03 pm
Slabo :D

Elem, Čele je spomenuo to što nismo pravili faul u zadnjem napadu... Istog sam mišljenja, morao je da ide faul i da mi imamo zadnji napad. Sad nije bio koš ali mnogo je bolja opcija da sam zavisiš od sebe i to u najgorem slučaju.

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Oct 04, 2025. 2:48 pm

Batica ubica wrote: ↑
Sat Oct 04, 2025. 2:27 pm
Tajler Darden wrote: ↑
Sat Oct 04, 2025. 2:03 pm
Slabo :D

Elem, Čele je spomenuo to što nismo pravili faul u zadnjem napadu... Istog sam mišljenja, morao je da ide faul i da mi imamo zadnji napad. Sad nije bio koš ali mnogo je bolja opcija da sam zavisiš od sebe i to u najgorem slučaju.
Posle poslednjeg promasaja Carlika,Nebo je uhvatio def skok….

Mislim sad niko ne pridaje znacaja a da je pljucnula trica polivalo bi se kofom govana….

Ljudi su jednostavno generali posle bitke…

Iskreno sumnjam u poznavanje karakteristika protivnickih igraca od strane 90% igraca…

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Oct 04, 2025. 3:03 pm

Želimir izjavljuje da imamo 12 seniora, dok svi drugi imaju osetno više i ne vidi problem u tome. Sve i da se jednog dana pojavi mitsko bice, opet je to vrlo kratak roster za ovako dugu i tešku sezonu. No, to vec postaje konstanta

Ujedno se zahvaljuje upravi što mu je omogucila da ima ovakav tim. Ne, nije mu uprava omogucila, vec prevashodno navijači, koji su jedinstven slučaj u svetu, jer svojim sredstvima pune 50% budzeta. A svi znamo kakav tretman imaju, meč protiv Milana je još jedan pokazatelj

Što se tiče faula, vrlo nezahvalna odluka. Sa aktuelnim pravilima je vrlo riskantno da te izvacare za šut za 3 poena. Pored toga, ništa nismo mogli da ubacimo, te nam imanje zadnjeg napada nije bila obecavajuca opcija. Žao mi je što niko ne pominje fenomenalnu Sterlingovu odbranu, Guduric bukvalno nije imao prostor za šut

Još jedan detalj, nekako postaje uobičajeno da baksuzni klub nekako uspeva da samo protiv nas bude kompletan. Fenomenalni Shields se povredio, a potom i Nebo. Ostaje da se vidi težina
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Oct 10, 2025. 8:01 pm

Jedna od boljih utakmica što se tiče napada zadnjih godina, maltene ko god je igrao dao je neki doprinos. Pogotovo u 1. poluvremenu je to dobro izgledalo, 55 poena smo dali sa samo 3/16 za 3 baš smo lepo igrali u napadu. Ipak odbrana je bila u većem delu utakmice loša sem nekih perioda, dosta loša odbrana linije za 3 poena mnogo otvorenih trojki su imali. Ipak, mora da se pohvali skok jer su uhvatili samo 8 ofanzivnih skokova a znamo da su nam timovi hvatali i po 15+ i odbrana na Larkinu koji je odigrao dobro ali nas nije masakrirao, imao je 4 izgubljene lopte. Kordinije nas je upropastio, Osmani je ubacio dosta obojica su imali dosta bacanja.

Karlik odličan, ceo repertoar je pokazao, na kraju i neke bitne asistencije.

Braun :blue: Volim kad je agresivan i kad ide na ulaz, kad koristi svoju eksplozivnost i snagu. A pogotovo kad šut ulazi pa moraju da priđu.

Tajrik odlična utakmica, pogotovo kao sekundarni kreator mislim da je imao 4 asistencije iako statistika kaže 3, bolje prepoznaje sitaucije kao na primer onaj haj lou za Bongu. Niski post, pik, ofanzivni skok, još su bacanja bila 4/5. Za sada ne upada u vatru i fokusiran je što je vrlo pozitivno.

Bonga MVP. Kako je imao one 3-4 odbrane na Larkinu kad je ostao ispred njega i ostavio ga bez rešenja. U napadu ga je bilo svuda, kao kater, davao je poene nakon skoka, iz kontre, na ulaz. 18 poena za njega sa 0 trojki što je odlično.

Osetkovski kao X faktor u 2/4. Poeni, bilo ga je na skoku, odbrana bolja nego prošla 2 kola. Vašingtona je isekao onaj 2. faul kad ga je čovek ošamario, nigde nije bio faul Vašingtona ali eto. Čekamo njegovu eksploziju koja je neminovna, samo je pitanje koga će zatrpati. Ne gubi lopte na prenosu što je lepo videti.

Milton se lepo snalazi za sad. Imao je 2 lepe asistencije za Osetkovskog, lepo to izgleda kad je sekundarni kreator. Očekujem da raste kroz sezonu. Imao je onu dosta bitnu poludistancu kojom je vratio vođstvo čini mi se. Ipak, od njega se očekuje da tokom sezone izraste u nosioca. Videćemo da li će ga želimir gurati kao primarnog kreatora.

Parker samo je još trebao da obuče dres Efesa. Baš onako kanal od utakmice, sa sve onom izgubljenom loptom. Ali mora da šutira, samo je bitno da su ti šutevi rezonski. Poeni će doći ako je pravi. Defanzivno je bio krater, to će biti muke.

93 poena sa samo 5/22 za 3 i manje više rutinski privedena utakmica kraju. I to sve sa 1.5 centrom. Iznad mojih očekivanja, nadam se da će neki centar doći ali neko sposoban bar da igra odbranu jer napad ima ko da igra to nam nije problem. 93 poena bez učinka Vanje i Pokuševskog a sa Parkerovih 1/9 iz igre i sa 5/22 za 3 timski. Samo odbrana da krene da se igra, zato je bitno da centar bude defazivna sila. Imam pozitivan osećaj da ova ekipa može da napravi dobar rezultat.

Suđenje je sramno za sad.

Post Reply