Čekićar wrote: ↑Tue Oct 28, 2025. 1:36 pm
Batica ubica wrote: ↑Tue Oct 28, 2025. 12:55 pm
. Bez dobrih igrača nema ni dobrog trenera, treneri ne igraju.
Apsolutno…
Problem u mnogim slucajevima je sto vlasnici ne poznaju igru,igrace,trenere…pa grcki ribar iz Pireja smeni Santa i dovede Postekoglua…Zabraniti mu dozivotno prilaz stadionu…
A recimo taj isti Postekoglu bi imao top rezultate da je bio u plavom Mancesteru u ovoj Pepovoj eri,jel se slazes?
Inace Milan osvaja Seriju A kao sto je i Napoli…Jedna tekma nedeljno je sve za ovako trkacki nezahtevnu ligu…
Sa onim prajm Sitijem da apsolutno, imao bi igrače za ono što on hoće. A na primer pitanje je kako bi se snašao Alegri ili Simeone u prajm Sitiju, oni imaju drugačije stilove, da li bi uspeli sa tim igračima ako se ne bi prilagodili. Svaki trener ima svoj stil ali svaki trener bi morao da se prilagodi onome što ima. Stil i filozofija su super ali ako nemaš igrače za to onda moraš da menjaš.
Kao navijač Vest Hema video si primer Mojesa. Dok je klub bio uz njega one prve 2.5 sezone drugog mandata Vest Hem je bio kandidat za top 4 dve sezone zaredom, igrao polufinale LE. Ali to je bio Mojesov stil, ovo što sad gledamo u Evertonu. Trčanje, disciplina, dobra defanzivna organizacija, prekidi, kontre, duge lopte. Ne baš lep ali tvrd, pragmatičan i fudbal koji donosi rezultate. Negde od leta 2022. klub i navijači su želeli ofanzivan fudbal, na gol više, želeli su da idu u jednom pravcu a Mojes u drugom. Osvojio je LK ali je sezona u PL bila loša i onda se sećaš poslednje njegove sezone, Vest Hem nikad bušniji nije bio. Kad klub dovede Kudusa, Paketu, Skamaku očekuje da se igra atraktivno, navijači to očekuju ali Mojes je nešto drugo. Kad pogledaš pojačanja za sezone 20/21 i 21/22 vidiš da su to Mojesovi igrači, a da je posle klub dovodio igrače kao Marinakis sad, da promeni stil trenera. Čak su Mojesu tokom poslednje sezone ponudili novi ugovor pa su povukli ponudu kako je i sam Mojes rekao.
Mislim da Milanova titula zavisi od Leaa. Ako bi on odigrao sezonu na nivou one kad su uzeli prošlu titulu imaju šansu. I da li će igrati centarfora ili krilo, od toga isto zavisi. Leao je igrač koji je dominantan 1v1 kad mu se igra, vrhunske fizikalije visina, eksplozivnost, brzina, snaga, dug korak. I on je neko ko ne napada dubinu puno već igra najviše sa loptom u nogama. Kao centarfor nema puno 1v1, morao bi da igra i leđima od gola što mislim da on ne voli preterano. I naravno njegov mentalitet, moraju zalaganje i fokus da budu konstantni, da izađe nabrijan svaku utakmicu a ne jednu je najbolji na terenu a naredne 3 se vuče ko mrcina, mrzi ga da živi.