Italijanska Serija A

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: Italijanska Serija A

Post by Batica ubica » Mon Oct 27, 2025. 4:41 pm

Manje više rutinska pobeda Napolija u derbiju kola protiv Intera. Za Napoli možda i Pirova pobeda jer se De Brujne povredio i pitanje je kad će se vratiti.

Samo sam još jednom video da se čovek povredi prilikom izvođenja penala, to je bio Dibala pre 3 godine. I to nije mogao da se pomeri posle gola, stajao je jedno 2' ukočen već je tad bilo jasno da je loža otišla. Uzimajući u obzir veliki broj utakmica u poslednje vreme i njegovu raniju istoriju mišićnih povreda nije neočekivano. Jasno je zašto mu Siti nije ponudio novi ugovor.

Huan Žesus je odigrao odličnu utakimcu, na iskustvo. I Bonđorno je odigrao dobro sem situacije kod penala kad je prvo kasnio a onda i odigrao rukom.

Gol Mektomineja :blue: Videlo se da ima dosta prostora ali je bilo prvo videti prostor i Mektomineja kako utrčava a onda i poslati onakav pas svaka čast Spinacoli. I završnica Mektomineja vrhunska.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Oct 27, 2025. 7:17 pm

Čekam samo da Houdini zakuka za bivšim trenerom, vreme je :D

Juve se raspao, izgubi i od Lotitovih mučenika, što je rezultiralo šut kartom za Tudora
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Oct 28, 2025. 12:55 pm

Evo Spaleti se spominje kao novi trener Juventusa. Koga god da Juventus dovede za trenera teško da će puno promeniti jer ovaj tim Juventusa je daleko od nekog konkurentnog. Bez dobrih igrača nema ni dobrog trenera, treneri ne igraju.

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Oct 28, 2025. 1:36 pm

Batica ubica wrote:
Tue Oct 28, 2025. 12:55 pm
. Bez dobrih igrača nema ni dobrog trenera, treneri ne igraju.
Apsolutno…

Problem u mnogim slucajevima je sto vlasnici ne poznaju igru,igrace,trenere…pa grcki ribar iz Pireja smeni Santa i dovede Postekoglua…Zabraniti mu dozivotno prilaz stadionu…

A recimo taj isti Postekoglu bi imao top rezultate da je bio u plavom Mancesteru u ovoj Pepovoj eri,jel se slazes?

Inace Milan osvaja Seriju A kao sto je i Napoli…Jedna tekma nedeljno je sve za ovako trkacki nezahtevnu ligu…

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Oct 28, 2025. 2:13 pm

Čekićar wrote:
Tue Oct 28, 2025. 1:36 pm
Batica ubica wrote:
Tue Oct 28, 2025. 12:55 pm
. Bez dobrih igrača nema ni dobrog trenera, treneri ne igraju.
Apsolutno…

Problem u mnogim slucajevima je sto vlasnici ne poznaju igru,igrace,trenere…pa grcki ribar iz Pireja smeni Santa i dovede Postekoglua…Zabraniti mu dozivotno prilaz stadionu…

A recimo taj isti Postekoglu bi imao top rezultate da je bio u plavom Mancesteru u ovoj Pepovoj eri,jel se slazes?

Inace Milan osvaja Seriju A kao sto je i Napoli…Jedna tekma nedeljno je sve za ovako trkacki nezahtevnu ligu…
Sa onim prajm Sitijem da apsolutno, imao bi igrače za ono što on hoće. A na primer pitanje je kako bi se snašao Alegri ili Simeone u prajm Sitiju, oni imaju drugačije stilove, da li bi uspeli sa tim igračima ako se ne bi prilagodili. Svaki trener ima svoj stil ali svaki trener bi morao da se prilagodi onome što ima. Stil i filozofija su super ali ako nemaš igrače za to onda moraš da menjaš.

Kao navijač Vest Hema video si primer Mojesa. Dok je klub bio uz njega one prve 2.5 sezone drugog mandata Vest Hem je bio kandidat za top 4 dve sezone zaredom, igrao polufinale LE. Ali to je bio Mojesov stil, ovo što sad gledamo u Evertonu. Trčanje, disciplina, dobra defanzivna organizacija, prekidi, kontre, duge lopte. Ne baš lep ali tvrd, pragmatičan i fudbal koji donosi rezultate. Negde od leta 2022. klub i navijači su želeli ofanzivan fudbal, na gol više, želeli su da idu u jednom pravcu a Mojes u drugom. Osvojio je LK ali je sezona u PL bila loša i onda se sećaš poslednje njegove sezone, Vest Hem nikad bušniji nije bio. Kad klub dovede Kudusa, Paketu, Skamaku očekuje da se igra atraktivno, navijači to očekuju ali Mojes je nešto drugo. Kad pogledaš pojačanja za sezone 20/21 i 21/22 vidiš da su to Mojesovi igrači, a da je posle klub dovodio igrače kao Marinakis sad, da promeni stil trenera. Čak su Mojesu tokom poslednje sezone ponudili novi ugovor pa su povukli ponudu kako je i sam Mojes rekao.

Mislim da Milanova titula zavisi od Leaa. Ako bi on odigrao sezonu na nivou one kad su uzeli prošlu titulu imaju šansu. I da li će igrati centarfora ili krilo, od toga isto zavisi. Leao je igrač koji je dominantan 1v1 kad mu se igra, vrhunske fizikalije visina, eksplozivnost, brzina, snaga, dug korak. I on je neko ko ne napada dubinu puno već igra najviše sa loptom u nogama. Kao centarfor nema puno 1v1, morao bi da igra i leđima od gola što mislim da on ne voli preterano. I naravno njegov mentalitet, moraju zalaganje i fokus da budu konstantni, da izađe nabrijan svaku utakmicu a ne jednu je najbolji na terenu a naredne 3 se vuče ko mrcina, mrzi ga da živi.

Houdini

Post by Houdini » Tue Oct 28, 2025. 2:46 pm

Irriducibili wrote:
Mon Oct 27, 2025. 7:17 pm
Čekam samo da Houdini zakuka za bivšim trenerom, vreme je :D
za Zero tituli trenerom necemo kukati :D

mislim ako je Petric ispao lose resenje, ne znaci da je Ilija Stolica bio dobro i da treba kukati :dirol:

nisam gledao utakmicu, ali sam video kakav je penal bio i da je sudija dobio suspenziju.. pa cak i da bude Chivu kao prethodnik sa Zero tituli, makar nek igraju Bony, Sucic, Pio Esposito.. mozda i bude nesto u buducnosti..

u sustini nisam nesto ubedjen u Kivua, ali je bolje nego sto sam ocekivao.. steta sto nije tu Allegri..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Oct 28, 2025. 7:07 pm

Neka Chivu dovede mučeni Inter do finala LŠ, pa onda može u istu rečenicu sa trenerom, koga šeici placaju suvim zlatom
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Thu Oct 30, 2025. 8:04 am

Koliko se trofeja računa finale Lige Šampiona?

Nego kakva majstorija i gol mlađanog Sučića juče.. Da je prošla sezona, to bi moglo samo da se vidi na treningu, ako imaš Inter + aplikaciju..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Oct 30, 2025. 2:06 pm

Finale se računa u milionima, kojima je placen tvorac čuda iz Milana

Drago mi je što još uvek ne gubiš veru, te se oduševljavaš sporadičnim lepim momentima

Napoli vas je pojeo, ali ima svojih problema. Igraju na dva fronta, Rumeni na duže van stroja, ogromna prilika da neuki naslednik velikana nešto osvoji. Pošto mu je evropski uspeh nedostižan kao Milojevicu. Što i jeste njegov rang
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Oct 30, 2025. 5:10 pm

Kao neko ko je neutralan (Irr je slab na grande Simonea zbog Lacija, Hudini ga je ipak dočekao na nož i čekao svaku grešku) moram da se uključim u ovu debatu.

Fakti su da je Inzagi doveo Inter do 2 finala LŠ za 3 sezone, a da je Inter pre Inzagija prošao grupe u sezoni 11/12. Konte je recimo 2 sezone zaredom ispadao u grupi LŠ, one sezone kad je osvojiio titulu bio je 4. u grupi nije igrao ni LE. Dakle dovesti Inter 2x do finala LŠ je ozbiljan poduhvat, iako u sezoni 22/23 žreb jeste bio lakši (Porto i Benfika nisu isto što i Bajern i Barsa) no možeš da pobediš samo ono što je ispred tebe što bi rekli Ameri. Prošle sezone je imao brutalan žreb, sa Bajernom i Barsom na putu do finala gde je odradio ogroman posao. Ipak, nijedno finale nije dobio a finala su to da se dobijaju i to je ono što bode oči. Naravno, protiv Sitija je bio veliki autsajder i odigrali su top utakmicu ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Protiv Pariza poraz kao poraz je manji problem koliko rezultat kojim se izgubilo, ne smeš da izgubiš finale LŠ 5:0 to je nešto što je nedopustivo.

Elem, ne treba zaboraviti da je Inzagi svake sezone u Interu imao najbolju ekipu i da je uzeo "samo" jednu titulu. Pijoli je sa dosta slabijim Milanom uzeo titulu onda, Napoliju nisu bili ni konkurenti u sezoni 22/23, onda kapa dole za dominantnu titulu što je verovatno bio pik Inzagijevog Intera. I prošle sezone onakav Napoli je uzeo titulu pored njih, zaista veliki kiks Intera i inzagija. Ne treba zaboraviti da je osvojio 2 kupa Italije što nije mala stvar. Superkupove već ne računam to nije trofej.

Inzagi je ozbiljan anderdog trener, to je pokazao i u Laciju i u Interu u LŠ. Ipak, ono što je problem je što ima neku psihičku blokadu kad je favorit, kad se od njega očekuje da napravi naredni korak. Zna da pukne pod pritiskom.

Houdini

Post by Houdini » Thu Oct 30, 2025. 8:42 pm

Irriducibili wrote:
Thu Oct 30, 2025. 2:06 pm
Finale se računa u milionima, kojima je placen tvorac čuda iz Milana
Ostoja lajks dis, mozda i neka turneja u Australiji da se orgnizuje sledece godine, tri dana pred pocetak prvenstva :D

Batice, prosla LS kampanja mu je brutalna, ono drugo finale solidno zbog ekipa koje je prosao na putu..

ali na kraju dana se racunaju trofeji, jedan skudeto u 4 godine, je vrlo vrlo tanko. ajde da je prosle godine uzeo pa ok da ima 2/4 recimo.. u svakom slucaju pricace se o Zero titulu prosle sezone i 1 od 4 skudeto, a preuzeo je sampiona Italije..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Oct 30, 2025. 11:55 pm

Čuvena priča da je najvažnije biti prvi u selu, otuda rumunski mentalitet na klupi, a i starovojvodjaninu je to puna kapa
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Sun Nov 02, 2025. 2:14 pm

Biti prvi u prvenstvu sa najjačim timom je nešto što se podrazumeva.. Naravno da bi titula u LŠ pokrila loše rezultate u prvenstvu.. Problem je što gosn Inzaghi nije bio prvi ni u gradu, ni u selu, a Boba mi ni u svojoj mesnoj zajednici..

U svakom slučaju ni Petrić, gosn Kivu, nije ništa bolji od svog prethodnika..

Naravno iz nekog razloga trenera izgleda nećemo da dovedemo.. Mourinho ili Alegri nisu nikad u opciji..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Nov 02, 2025. 3:14 pm

Inter da osvoji LŠ??! :rofl:

Ono jeste da je veliki strateg dva puta doveo još veceg autsajdera na korak od čuda, ali ipak nije madjioničar. Selo je žrtvovano zarad toga, te hejteri kojima je to primarno i danas nariču. To su ipak samo poznavaoci koji ne samo da Stankovica smatraju ttenerom, vec su ga i prizivali
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Sun Nov 02, 2025. 4:56 pm

Selo smo spalili više puta da bi došli do konačno zero tituli sezone :D

Post Reply